Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020

18ο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Ο. ΣΑΧ (2019-2020)

Φίλες και φίλοι καλημέρα,

Τα νέα του συλλόγου μας για αυτή την εβδομάδα:

Συνοπτικά:

  • Η πρόκληση έγινε δεκτή!!!
  • Ομαδικά πρωταθλήματα
  • Σχολικά πρωταθλήματα

Αναλυτικά….


Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου η ΧΑΝ Καλαμαριάς μας προκάλεσε να μονομαχήσουμε σε όλα τα επίπεδα!!! Σκάκι, ποδόσφαιρο, μπάσκετ και σκοινί (αυτό που τραβάνε από δεξιά και από αριστερά)…. Και φυσικά δεχτήκαμε!!!
Για να έχουμε τον ίδιο αριθμό παιδιών (έστω περίπου) όσα παιδιά θελήσουν να έρθουν, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την επόμενη Παρασκευή 7 Φεβ.
Το κάλεσμα είναι για όλα τα παιδιά. Και τους προχωρημένους αλλά και όσους ξέρουν απλά τις κινήσεις!!!


Ομαδικά πρωταθλήματα


Την αρχή έκανε η ομάδα U08 που ταξίδεψε μέχρι τα Μουδανιά. Την τελευταία στιγμή ένας υψηλός πυρετός άφησε την ομάδα με παίκτη λιγότερο (Λεονάρντο) αλλά οι υπόλοιποι πάλεψαν και γι’ αυτόν και κατάφεραν με τις νίκες της Ράνιας και του Μιχαήλ και την ισοπαλία του «μικρού αρχηγού» Μήσιου να πάρουν τη νίκη με σκορ 2-1,5 και να παραμείνουν μόνοι στην 1η θέση της βαθμολογίας U08.
Σπουδαία νίκη πέτυχε και η ομάδα U10 που κέρδισε τη Σκακιστική Παρέμβαση Τριανδρίας με 2,5-1,5. Νίκες για τη Θωμαή και το Σωκράτη, ήττα για την Εύα αλλά και σπουδαία ισοπαλία του Μανταζή που οριστικοποίησε τη νίκη. Και σε αυτό το πρωτάθλημα η ομάδα μας βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος με 3 νίκες σε 3 αγώνες.
Στο κύπελλο, είχαμε την εύκολη νίκη-πρόκριση της ομάδας μας επί του Παπάφη Χρονικού με 3,5-0,5.
Τέλος την Κυριακή το απόγευμα στο πρωτάθλημα του Π.Ο.Α η ομάδα μας ηττήθηκε αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς το τελικό αποτέλεσμα…  Μία μικρή παροδική σφαιρική αμνησία ή παροδικό επεισόδιο βραχυχρόνιας απώλειας της μνήμης με έχει καταβάλει από την Κυριακή.
Ευτυχώς, τα πρωταθλήματα θα διακοπούν για τους σχολικούς αγώνες και θα ξεκινήσουν και πάλι στις αρχές Μαρτίου.
(εντάξει… χάσαμε πολύ…. Πάρα πολύ…. Δηλαδή, πιο πολύ δε γίνεται….)

Και τώρα σχολικά πρωταθλήματα….
Μπαίνουμε σιγά σιγά σε ρυθμούς σχολικών πρωταθλημάτων.
Οι αγώνες διεξάγονται σε 3 φάσεις:
  • Δυτικής Θεσσαλονίκης
  • Ανατολικής Θεσσαλονίκης και
  • Τελική φάση (με όσους προκριθούν από τις δύο προηγούμενες, τρεις μαζί με της Χαλκιδικής)
Στα σχολικά πρωταθλήματα καλό είναι να πάρουν μέρος όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως δυναμικότητας. Είναι μία μεγάλη γιορτή που συμμετέχουν 100άδες παιδιά από την πόλη.
Στη Δυτική Θεσσαλονίκη, οι αγώνες θα γίνουν στο Δημοτικό Σχολείο Λαγυνών το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου. Η προκήρυξη των αγώνων εδώ
Στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, οι αγώνες θα γίνουν στα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου. Η προκήρυξη των αγώνων εδώ
Ενώ η τελική φάση για τους προκριθέντες θα γίνει στα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου. Η προκήρυξη των αγώνων εδώ
Σε λίγες ημέρες (το απόγευμα 31 Γενάρη) στην ιστοσελίδα της Ένωσης εδώ θα αναρτηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα δηλώσεων συμμετοχής.

Μείνετε συντονισμένοι… και καλό τρέξιμο….

Εντάξει λοιπόν…. Χάσαμε 10-0. Δεν υπάρχει δικαιολογία…