Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

16ο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Ο. ΣΑΧ (2019-2020)

Φίλες και φίλοι Σαχάρες καλημέρα!


Με το δεξί μπήκαν οι ομάδες μας στα πρωταθλήματα με 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες!

Η μεγάλη νίκη έγινε στην 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Π.Ο.Α. που αγωνίζεται η ομάδα μας που επικράτησε με το εμφατικό 7-3 επί της Σκακιστικής Παρέμβασης Τριανδρίας.
Την αρχή όμως είχαν κάνει το Σάββατο οι ομάδες Κ10 και Κ08.
Συγκεκριμένα η ομάδα Κ10 κέρδισε με 4-0 την ομάδα Κ10 των Μουδανιών με νίκες των Ματσούκα, Μανταζή Σίσκου και Θωμαής, ενώ η μικρή ομάδα (Κ08) κέρδισε με σκορ 2-1,5 την ομάδα (Κ10) του Γαλαξία. Τις νίκες έκαναν ο Μήσιος και ο Λεονάρντο (χωρίς αγώνα) αφού η ομάδα του Γαλαξία δεν κατάφερε να συμπληρώσει τις 4 σκακιέρες που απαιτούνταν.
Το μεγάλο παιχνίδι όμως, όπως είπαμε, έγινε την Κυριακή. Στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς οι παίκτες μας έδειξαν χαρακτήρα. Οι αντίπαλοί μας, που στη σύνθεσή τους είχαν και έναν Βούλγαρο GM, προέβαλαν σθεναρή αντίσταση, αλλά η ομάδα μας ήταν αυτή που ήθελε περισσότερο τη νίκη και πάλεψε μέχρι να τη κατακτήσει.
Το 1-0 έκανε ο Τσάκωνας στη 10η σκακιέρα, ακολούθησε η δική μου νίκη που έκανε το 2-0, στη συνέχεια ήρθε μία πολύ μεγάλη νίκη από τη Θωμαή που έκανε το 3-0. Ο Mike έκανε το 4-0, ενώ ο Σαμαρίδης προσπάθησε να κρατήσει τον Βούλγαρο σκακιστή, πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε. Ήρθε όμως η πειστική νίκη του Τζόντα και το σκορ διαμορφώθηκε στο 5-1. 
Έχασε η Κατερίνα στην 1η της εμφάνιση με την ομάδα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι στη συνέχεια θα βοηθήσει πάρα πολύ.
Δύο ισοπαλίες είχαμε με τον Ζαλαχώρα που έπαιξε με πολύ πάθος και κράτησε και μία ακόμη σπουδαία ισοπαλία για τη Λήδα, απέναντι σε μία πολύ ισχυρή αντίπαλο. 
Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Δρίτσας που σε μία παρτίδα που κράτησε σχεδόν 6 ώρες κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη και να διαμορφώσει το τελικό 7-3.
Το επόμενο Σαββατοκύριακο η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Άρη, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει η κλήρωση για τα νεανικά πρωταθλήματα.

Τέλος να θυμίσουμε για να το έχετε στο πρόγραμμα ότι. τα σχολικά πρωταθλήματα θα γίνουν τις παρακάτω ημερομηνίες:

Δυτικής Θεσσαλονίκης 8 Φεβρουαρίου
Ανατολικής Θεσσαλονίκης 15 Φεβρουαρίου
Διανομαρχιακά 22 Φεβρουαρίου

Σύντομα θα έχουμε και περισσότερες λεπτομέρειες

Καλή εβδομάδα σε όλους!!!