Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Ο. ΣΑΧ  • Δύο ήττες στο πρωτάθλημα με το ελάχιστο σκορ...
  • Πολύ καλά αποτελέσματα στα σχολικά
Με 5,5-4,5 και 4,5-3,5 ηττήθηκαν τόσο ο ΣΑΧ όσο και η ΔΕΗ στην χθεσινή 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Συγκεκριμένα ο ΣΑΧ ηττήθηκε από τη ΧΑΝ Καλαμαριάς.

Είχαμε άνετη νίκη της Λήδας, ενώ περίφημα τα πήγαν και τα μικρά. Ο Ιάσονας έχασε (κρίμα), ο Νικόλας έκανε ισοπαλία, όπως και η Ζήνα και δυστυχώς η Νεφέλη ενώ ήταν πολύ καλύτερη σε μία κίνηση κατέστρεψε τα πάντα. Ο Χρήστος έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι αλλά ενώ ο αντίπαλός του του πρότεινε ισοπαλία, του είπα να παίζει επειδή τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για την ομάδα και δυστυχώς έχασε... 

Ο Βαγγέλης πάλεψε και αυτός και ενώ έδειχνε ότι μπορούσε να κερδίσει τελικά δεν τα κατάφερε και έχασε. Ενώ νίκησα εγώ και ο Δήμος...
Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει φυσικά, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Μαζεύουμε εμπειρία και συνεχίζουμε!!!

Στο ίδιο μοτίβο και η ΔΕΗ με τα κορίτσια να τα πηγαίνουν περίφημα, αφού κέρδισαν τόσο η Ζωή όσο και η Αγγελική (2η φορά συνεχόμενη και 3η γενικά) αλλά από τα αγόρια διασώθηκαν μόνο ο Μίλτος με ισοπαλία και ο αρχηγός Σωκράτης με νίκη. Αντίθετα δεν τα κατάφεραν ο Δημήτρης, ο Έκτορας και ο Μάξιμος. 
Ενώ ένα ευχαριστώ πρέπει να πούμε και στον Ηλία που ήρθε ενώ ήταν άρρωστος, για να μη "κρεμάσει" την ομάδα.
Ευχαριστούμε πολύ Ηλία και χαιρόμαστε πραγματικά πολύ που παίζεις μαζί μας!!!
  
Στην επόμενη 7η αγωνιστική καμία από τις δύο ομάδες δεν θα αγωνιστεί. Τόσο ο ΣΑΧ που έχει το προγραμματισμένο του ρεπό όσο και η ΔΕΗ που κατάφερε να πάρει bye, την Κυριακή θα ξεκουραστούν.

Σχολικά Πρωταθλήματα

Πολύ όμορφα κύλησαν, τα σχολικά πρωταθλήματα. Πολλά παιδιά από το σύλλογο συμμετείχαν και πήραν κύπελλα, μετάλλια, προκρίσεις καλές θέσεις... Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αυτό το έκαναν με ήθος και με εξαιρετική σκακιστική συμπεριφορά. 

Η τελική φάση θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο και ελπίζουμε όλα τα παιδιά να περάσουν και πάλι όμορφα μαζί με τους φίλους τους...

Να ξαναπώ ακόμη μία φορά αυτό που λέω συνέχεια...
Τα σχολικά είναι μία πολύ ωραία γιορτή που μόνο στόχο έχει τα παιδιά να διασκεδάσουν, να περάσουν καλά και να αγαπήσουν το σκάκι. 
Πρέπει να να το βλέπουμε μόνο σαν γιορτή.

Δεν θα αναφέρω τους νικητές γιατί αυτό δεν έχει καμία σημασία γι' αυτούς τους αγώνες.
Νικητές για τη δική μας άποψη και κουλτούρα είναι όσοι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα πέρασαν καλά και διασκέδασαν με αυτό που έκαναν.

Καλή βδομάδα σε όλους!!!