Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

Σκακιστικό CampΣκακιστικό Camp

20 Ιουνίου – 30 Ιουνίου 2013

Ο Reuben Fine (Ρούμπεν Φάιν) κορυφαίος αμερικανός σκακιστής, ψυχολόγος και καθηγητής πανεπιστήμιου του περασμένου αιώνα (1914-1993) θεωρούσε πώς ο συνδυασμός στο σκάκι παί­ζει τον ίδιο ρόλο, με τη μελωδία στη μουσική.
Κάπως έτσι αποφασισάμε να κάνουμε και εμείς ένα συνδυασμό, συνδυάζοντας το σκάκι με τις καλοκαιρινές διακοπές. Σε συνεργασία με τις κατασκηνώσεις «Καλύβας», που βρίσκονται σε μία πευκόφυτη παραλιακή τοποθεσία 92 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής παρέα με γνωστούς έλληνες προπονητές, δημιουργούμε το πρώτο σκακιστικό Camp με την ονομασία «Σκάκι και Διακοπές».
Tο Camp απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, ανεξάρτητα από το σκακιστικό επίπεδο, από αρχάρια έως πολύ προχωρημένα.  Με την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής θα βγει αναλυτικό πρόγραμμα για τα τμήματα που θα λειτουργήσουν.
Στα τμήματα αυτά, προβλέπονται ακόμα και ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά με μεγάλες απαιτήσεις και όπου αυτό χρειάζεται.
Λίγα λόγια για τη κατασκήνωση.
Ο χώρος διαμονής των κατασκηνωτών είναι σε παραδοσιακά πέτρινα σπιτάκια με κεραμοσκεπή, 35τμ και δάπεδο από πλακάκια. Όλα τα σπιτάκια βρίσκονται κάτω από τα πεύκα και έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Στην κατασκήνωση υπάρχει μόνιμο ιατρείο με πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο, μόνιμο παιδίατρο πλαισιωμένο από δύο διπλωματούχους ιατρούς.
Η κατασκήνωση διαθέτει 4 γήπεδα ποδοσφαίρου με τεχνητό χλοοτάπητα, 3 γήπεδα μπάσκετ, 2 γήπεδα χάντμπολ, παιδικές χαρές, γήπεδο τέννις, πινκ πονκ, 2 κινηματογράφοι καθώς και πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων ενώ βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τη θάλασσα μέσα σε ένα πευκόφυτο δάσος 150 στρεμμάτων, σε μία φανταστικά αμφιθεατρική θέση και απέχει μόλις 700 μέτρα από το χωριό
Λίγα λόγια για το πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης ξεκινάει στις 8.30 το πρωί με το πρωινό ξύπνημα με μουσική. Ακολουθεί το πρωινό και το μπάνιο στη θάλασσα έως τις 12.00.
Κάθε μέρα θα γίνονται 2 μαθήματα για κάθε παιδί, ένα που θα έχει τη μορφή παράδοσης μαθήματος και ένα που θα είναι πιο διαδραστικό με παιχνίδια, ασκήσεις, προβλήματα και παιχνίδι…
Στην ελεύθερη βραδινή μας ώρα όσα παιδιά θέλουν θα συνεχίζουν να παίζουν σκάκι είτε με τους προπονητές τους είτε μεταξύ τους, ή προεραιτικά θα ακολουθούν τις υπόλοιπες δραστηριότητες της κατασκήνωσης όπως τους διάφορους διαγωνισμούς, τον κινηματογράφο ή τη ντίσκο.


Λίγα λόγια για τους  προπονητές
Ηλίας Κουρκουνάκης:  Επαγγελματίας προπονητής από το 1985, έχει συνεργαστεί με πολλούς συλλόγους σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Έχει πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο.Διετέλεσε Πρωταθλητής Νέων το 1978 και ισοβάθμησε στην 1η θέση του Πρωταθλήματος Ελλάδος 1982, ενώ εξακολουθεί και σήμερα να είναι από τους κορυφαίους Έλληνες σκακιστές, με πολλές διεθνείς διακρίσεις και νίκες επί ισχυρότατων αντιπάλων. Συγγραφέας αρκετών σκακιστικών βιβλίων και σημειώσεων
Βλάσσης Γιώργος:  Ομοσπονδιακός Μαιτρ και προπονητής. Μεταφραστής της Ολλανδικής σειράς εκμάθησης σκακιού ”StappenMethode” (Μαθαίνοντας σκάκι «βήμα-βήμα»- Εκδόσεις Αλλοστρόπος) καθώς και της διαδραστικής σειράς εκμάθησης σκακιού Chess Tutor που βασίζεται επίσης στη σειρά «Βήμα-Βήμα».
Μαριέττα Μουρούτη:  Σκακίστρια και η πρώτη Ελληνίδα Διεθνής Διαιτητής Σκακιού, έχοντας διαιτητεύσει μεταξύ άλλων σε δύο Σκακιστικές Ολυμπιάδες. Έχει ισοβαθμήσει στην 2η θέση του Πρωταθλήματος Γυναικών Ελλάδος και έχει συμμετάσχει στην Προεθνική Ομάδα Γυναικών. Κατέκτησε δύο Διασυλλογικά Πρωταθλήματα Α΄ Εθνικής , παίζοντας στην γυναικεία σκακιέρα, με τις ομάδες του Σ.Ο. Περιστερίου και του Σ.Ο. Πατρών. Τώρα αγωνίζεται με τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο και είναι υπεύθυνη της Ακαδημίας Σκακιού του Συλλόγου.
Τιμή
Η τιμή για τη συμμετοχή στο Camp είναι 80 ευρώ. Το δεύτερο παιδί της ίδιας οικογένειας 40 ευρώ και το τρίτο δωρεάν.
Το κόστος της κατασκήνωσης καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρεις. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ασφαλιστικό ταμείο το κόστος της κατασκήνωσης είναι 220 ευρώ/ανά παιδί.
Πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα 2310 866410 πρωινές ώρες.


 

Σ.Ο. ΣΑΧ Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής 77 περιοχή Πέτρου Συνδίκα, Τηλ 2310-866410