Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

«ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»

“Από την επαφή μου με καλλιτέχνες και σκακιστές, διαπίστωσα ότι όλοι οι καλλιτέχνες δεν είναι σκακιστές όμως όλοι οι σκακιστές είναι καλλιτέχνες”
 Marcel Duchamp, 1952.

Ο Σκακιστικός Όμιλος ΣΑΧ Θεσσαλονίκης διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής και λογοτεχνικού κειμένου, με τίτλο «Το σκάκι μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Μία ζωγραφιά ή ένα λογοτεχνικό κείμενο (διήγημα, ποίημα ή έκθεση) με θέμα το σκάκι μέσα από την επαφή των παιδιών με τον κόσμο του σκακιού.

Στόχος μας πέρα από την ενθάρρυνση της πνευματικής καλλιέργειας των μικρών σκακιστών, είναι η σύνδεση του σκακιού με την τέχνη και τον πολιτισμό, η αποκόλλησή του από το ανταγωνιστικό περιβάλλον και η σύνδεσή του με την ευγενή άμιλλα.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα που παίζουν ή αγαπούν το σκάκι.

Σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα καλλιτέχνη.

Προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς
Τα κείμενα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 700 λέξεις και θα έχουν υποχρεωτικά τίτλο. Θα ήταν πολύ όμορφο αν ήταν πρωτότυπα και όχι απαλλαγμένα από τυχόν γλωσσικά λάθη. Χαιρόμαστε να διαβάζουμε κείμενα καλογραμμένα, αλλά περισσότερο ικανοποιούμαστε με κείμενα που μεταφέρουν με αυθεντικό τρόπο τις σκέψεις και το λόγο των παιδιών. Επιμένουμε λοιπόν στο ότι δε θέλουμε κείμενα τα οποία έχουν επεξεργαστεί τρίτα πρόσωπα. Θέλουμε κείμενα από τα ίδια τα παιδιά. Ένας εκπαιδευτικός ή γονέας μπορεί να παρακινήσει τα παιδιά να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, όχι όμως να επιμεληθεί τα κείμενά τους. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις ζωγραφιές..
Τα κείμενα μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικά (όχι Courier) έως 30 Απριλίου στη διεύθυνση:

Σ.Ο. ΣΑΧ,  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 77, ΤΚ 54248 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ή στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: skakistes@gmail.com

για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 2310866410

Απαραίτητα στοιχεία σε κάθε έργο,
Ονοματεπώνυμο, Όνομα Συλλόγου, Τάξη Σχολείου, Διεύθυνση και Τηλέφωνο