Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Τελευταίες αλλαγές στο Champions League και το Europa League

Μία μικρή αλλαγή στο Champions League μας οδήγησε σε μία εκ νέου αλλαγή στο τελικό σύστημα διεξαγωγής των αγώνων.
Όπως θα παρατηρήσετε έχουν γίνει κάποιες μικρές αλλαγές στο Champions League (o Κουρτέσης είχε δηλώσει συμμετοχή στο Europa League και εκ παραδρομής είχε τοποθετηθεί στο Champions League) και στη θέση του πέρασε ο Σοϊλεμεντζίδης Κώστας που με Διεθνές Ελο 1879 μπήκε στο γκρουπ των ισχυρών με αποτέλεσμα, ο Γιαννόπουλος να περάσει στο γκρουπ των αδυνάτων. (Συγνώμη Γιάννη!)

Στο Europa League το σύστημα έπρεπε να αλλάξει γιατί ο αριθμός των παικτών ήταν μονός, οπότε έπρεπε να προσθέσουμε κάποιον. Αυτό έτσι και αλλοιώς θα άλλαζε το σύστημα και αποφασίσαμε να το κάνουμε ως εξής:
Συνολικά 28 σκακιστές θα συμμετάσχουν στο τουρνουά του Europa League.16 σκακιστές θα περάσουν απ' ευθείας στη φάση των ομίλων, ενώ οι υπόλοιποι 12 θα χωριστούν σε ισχυρούς και αδύναμους ώστε να διεκδικήσουν την πρόκριση στους ομίλους.  
Οι 22 προκριθέντες μαζί με τους 18 αποκλεισμένους τους Champions League, θα σχηματίσουν 8 ομίλους των 5 σκακιστών. Θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε πουλ μονών συναντήσεων και οι νικητής κάθε ομίλου μαζί με τους 8 τρίτους του Champions League θα συμμετέχουν στους αγώνες νοκ άουτ για το νικητή του Τουρνουά.
Τα λέμε το απόγευμα!!!