Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

Το δικό μας Champions League και το δικό μας Europa League


Ο Σ.Ο. ΣΑΧ που από 1η Σεπτεμβρίου μεταφέρεται οριστικά στο νέο του χώρο, Χαλκιδικής 77 κοντά στην Π.Συνδίκα, συνεχίζοντας αυτό που ξεκινήσαμε πέρσι με τα πολλά τουρνουά διοργανώνει το πρώτο τουρνουά για τη νέα αγωνιστική χρονιά 2012-2013 με τίτλο Champions League και.
Εμπνευστές της ιδέας είναι δύο πολύ καλοί φίλοι ο Νίκος Ζαλαχώρας και ο Χρυσάφης Σταμούδης, οι οποίοι μέσα στο κατακαλόκαιρο μας έβαλαν σε «μπελάδες».
Η ιδέα ήταν απλή (όλες οι ωραίες ιδέες είναι απλές). Να κάνουμε ένα τουρνουά το οποίο θα μοιάζει με το γνωστό σε όλους μας Champions League. Το Champions League είναι μία διοργάνωση που λίγο πολύ γνωρίζουμε όλοι. Η διαδικασία είναι απλή. Προκριματικοί αγώνες, φάση των ομίλων, αγώνες knock out, τελικός.
Θα μπορούσε αυτό να γίνει στο σκάκι;
Γιατί όχι, απλά η προκύρηξη θα έπρεπε να προβλέπει πολλές παραμέτρους και γενικά η σύνθεσή της είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Το Champions League προβλέπει ομίλους στην φάση των 32, αν όμως είμαστε περισσότεροι ή λιγότεροι ή πολύ περισσότεροι;
Επίσης τι θα γίνει αν είμαστε αρκετοί και κάποιοι αποκλειστούν από το πρώτο προκριματικό γύρο; δεν θα ξαναπαίξουν; Θα συμμετέχουν σε ένα τουρνουά παίζοντας μόνο έναν αγώνα;
Όλα αυτά είναι πολύ δύσκολο να τα αποτυπώσεις σε ένα κομμάτι χαρτί. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να διασκεδάζουμε παίζοντας σκάκι. Όπως καταλαβαίνεται θα ήταν πολύ εύκολο μετά την περσινή επιτυχία των τουρνουά πουλ να συνεχίσουμε στο ίδιο πλαίσιο. Αλλά όπως θα έλεγαν και οι Madness με το καλοκαιρινό τους all time classic hit…..One step beyond…. ένα βήμα παραπέρα!!!


Αποφασίσαμε λοιπόν να φτιάξουμε το δικό μας Champions League αλλά και Europa League.

Ξέρετε, τη δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση η οποία είναι πια πιστό αντίγραφο του Champions League.
Υπάρχει ήδη προσχέδιο του συστήματος των αγώνων το οποίο θα το αναλύσουμε παρακάτω.
Η τελική προκύρηξη των αγώνων θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, μία μέρα μετά την οριστικοποίηση όλων των συμμετοχών και μία μέρα πριν την κλήρωση του Champions League και του Europa League.
Αρκετά κανάλια βέβαια θέλουν αποκλειστικότητα όπως καταλαβαίνεται για την κάλυψη όχι μόνο της κλήρωσης αλλά και των αγώνων, αλλά αρνηθήκαμε ευγενικά και αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να έχουμε ζωντανή αναμετάδοση του σημαντικότερου αγώνα ή αγώνων της κάθε αγωνιστικής από το ιστοχώρο μας (Σκακιστές)
Συνεχίστε τα μπάνια σας και σας περιμένουμε όλους αρχές Σεπτέμβρη.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι αγωνες νοκ-αουτ πως θα γινονται δηλαδη?

Vlassis είπε...

Σε λίγες μέρες, (μάλλον τη Δευτέρα) θα δημοσιευθεί η προκήρυξη...Διπλοί αγώνες (λευκά-μαύρα) και με μειωμένο χρόνο (ράπιντ και μπλιτς. Σα να λέμε, παράταση και πέναλτι...

Ανώνυμος είπε...

one step beyond??? xa xa xa...

Ανώνυμος είπε...

go sax, go...

stamos1972 είπε...

Φαινόμενα "καναπέ", φίλε Γιώργο, όπως του δικού μας "πολυπρωταθλητή" στο ποδόσφαιρο πως θα αντιμετωπίζονται; :-)
Πάντως πέρα από την πλάκα πολύ καλή και φρέσκια ιδέα μπράβο σε αυτούς που την σκέφτηκαν και θα την υλοποιήσουν!!

Vlassis είπε...

Αγαπητέ Σταμάτη, όπως έχεις παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια το σκηνικό άλλαξε.
Ο καναπές έχει γίνει απαραίτητο αξεσουάρ των υπολοίπων.
Σε ευχαριστούμε πάντως για τα καλά σου λόγια...
Χαιρετίσματα σε όλους.