Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

4o Τουρνουά Πουλ «ΣΑΧ-Μικρόπολις»


4o  Τουρνουά Πουλ «ΣΑΧ-Μικρόπολις» με Ελληνική και Διεθνή Αξιολόγηση
1. ΠροκΗρυξη:   
Ο Σ.Ο. «ΣΑΧ»  Θεσσαλονίκης, με την συνεργασία της Ε.Σ.Σ.Ν.Θ.-Χ., προκηρύσσει  το 4o τουρνουά πουλ «ΣΑΧ-Μικρόπολις», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 έως και την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012
2. ΤΟΠΟΣ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ- ΠρΟγραμμα ΑγΩνων:
Οι αγώνες θα διεξάγονται στο «Μικρόπολις» (Βενιζέλου & Βασ. Ηρακλείου 18 – Θεσσαλονίκη). Ο πρώτος γύρος θα γίνει την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 στις 5μ.μ. και θα είναι υποχρεωτικός για όλους. (Εξαιρέσεις για τον πρώτο γύρο μπορούν να δοθούν μόνο κατόπιν αίτησης, ταυτόχρονα με τη δήλωση συμμετοχής). Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
1ος γύρος: Κυριακή 13 Μαΐου 2012
2ος γύρος: Κυριακή 20 Μαΐου 2012
3ος γύρος: Κυριακή 27 Μαΐου 2012
4ος γύρος: Κυριακή 3 Ιουνίου 2012
5ος γύρος: Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι ενδεικτικό και όχι υποχρεωτικό. Κάθε σκακιστής που επιθυμεί να αλλάξει την ημερομηνία κάποιου αγώνα, μπορεί να το κάνει κατόπιν συνεννόησης με τον ερχόμενο αντίπαλό του. Κάθε σκακιστής οφείλει να ολοκληρώσει τους αγώνες του, μέχρι την Κυριακή 10 Ιουνίου.
3. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΚΡΟΥΠ:
Ανάλογα με τις συμμετοχές οι διοργανωτές θα επιλέξουν μεταξύ των δύο παρακάτω τρόπων διαχωρισμού των γκρουπ δυναμικότητας, με στόχο πάντα το πιο ανταγωνιστικό τουρνουά. Αυτοί οι δύο τρόποι είναι οι εξής:
1.    Λίστα συμμετοχών με σειρά ΕΛΟ και χωρισμός σε εξάδες. (το 1ο  ΕΛΟ έως το 6ο ΕΛΟ αποτελούν το 1ο γκρουπ το 7ο ΕΛΟ έως το 12ο ΕΛΟ αποτελούν το 2ο γκρουπ κ.ο.κ.)
2.    Λίστα συμμετοχών με σειρά ΕΛΟ και χωρισμός σε 12άδες (Στο πρώτο γκρουπ είναι το 1ο ΕΛΟ, το 3Ο το 5Ο το 7Ο το 9Ο και το 11ο και στο δεύτερο γκρουπ το 2ο το 4ο το 6ο το 8ο το 10ο και το 12ο κ.ο.κ.)
 4. ΔηλΩσεις ΣυμμετοχΗς – παραβολο συμμετοχησ:
Οι δηλώσεις  συμμετοχής  έως την Τετάρτη 9 Μαΐου και γίνονται εγγράφως με email στη διεύθυνση yiorvla@gmail.com και με φαξ στο 2310471086. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές που έχουν δελτίο αθλητή στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία. Το γενικό παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 10 ευρώ.  Χωρίς παράβολο για όσους δεν έχουν την δυνατότητα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Βλάσσης Γιώργος 6983730353
5. ΣΥστημα ΑγΩνων-ΧρΟνος ΣκΕψης-ΚανονισμοΙ:
Οι αγώνες  θα  διεξαχθούν  με  το σύστημα πουλ 5 γύρων. Ο  χρόνος  σκέψης ορίζεται σε 90 min για 40 κινήσεις + 30 λεπτά για το υπόλοιπο της παρτίδας, με προσαύξηση 30 sec/κίνηση από την 1η κίνηση. Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και της ΕΣΟ.

7. ΔΙΑΙΤΗσια αγωνων: 
Διαιτητές των αγώνων θα είναι οι κ. Πέρδος Θωμάς και Βλάσσης Γιώργος. 
8. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
α) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής/-τρια με τις περισσότερες νίκες).
β) Ποσοστό βαθμών που επιτεύχθηκαν με τα μαύρα (% επί των παρτίδων με τα μαύρα).
γ) Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα)
 10. SITE ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: 
Το site της διοργάνωσης για την ενημέρωση σας είναι : http://skakistes.blogspot.com/              Επίσης για πρώτη φορά θα δημιουργηθεί ηλεκτρονικό-online bulletin με τις παρτίδες των τουρνουά
11. ΕΠΑΘΛΑ:
Στον πρώτο νικητή κάθε γκρουπ απονέμεται κύπελλο, ενώ στο δεύτερο και τον τρίτο της κατάταξης του κάθε γκρουπ απονέμονται μετάλλια. 
Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης την ημερομηνία απονομής των επάθλων, καλούνται οι νικητές να υπάρχει εκπρόσωπός τους ώστε να παραλάβει το έπαθλο, λόγω αδυναμίας φύλαξης.
12. ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΘΛΟ:
Αυτό είναι το 4ο και τελευταίο τουρνουά για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012. Οι νικητές των επιμέρους τουρνουά θα συμμετέχουν σε μία κλήρωση, για κάλυψη των εξόδων και την συμμετοχή στο Διεθνές Τουρνουά της Ικαρίας.
Κάθε νικητής θα συμμετέχει στην κλήρωση με μία υποψηφιότητα, για κάθε πρώτη θέση που έχει κερδίσει στα τουρνουά της σειράς.
Οι δύο θέσεις που θα κληρωθούν, θα γίνουν στην τελετή απονομής την Κυριακή 17 Ιουνίου και ώρα 14.00
Θα προηγηθεί τουρνουά μπλιτς με ώρα έναρξης 11.00, τις λεπτομέρειες του οποίου θα ανακοινώσουμε με νεότερη προκύρηξη.
Επίσης μετά το τέλος των βραβεύσεων του τρίτου και τέταρτου τουρνουά, θα ακολουθήσει συλλογική κουζίνα από την ομάδα σκάκι του Μικρόπολις.