Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Ελβετικό Τουρνουά για παιδιά δημοτικού


Λόγω των αρκετών δηλώσεων συμμετοχής και έλλειψης χώρου, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε σε συνεργασία με τον ΠΑΣ ΠΡ. ΔΕΗ Θεσσαλόνικης ένα τουρνουά για παιδιά δημοτικού που θα διεξαχθεί στην έδρα του ΠΑΣ ΠΡ ΔΕΗ στην Αγ Δημητρίου 37 στις ίδιες ημερομηνίες.
Ακολουθεί η προκήρυξη


Ελβετικό Τουρνουά για παιδιά δημοτικού
1. ΠροκΗρυξη:   

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Προσωπικού Δ.Ε.Η. Θεσσαλονικής και  ο Σκακιστικός Όμιλος «ΣΑΧ»  Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Ν.Θ.-Χ. , προκηρύσσει ελβετικό τουρνουά 5 γύρων για παιδιά δημοτικού. 

2. ΤΟΠΟΣ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ- ΠρΟγραμμα ΑγΩνων:
Οι αγώνες θα διεξάγονται στο πολιτιστικό κέντρο του ΠΑΣ Πρ ΔΕΗ (Αγ. Δημητρίου 37 – Θεσσαλονίκη) και θα ξεκινούν στις 5μμ.
1ος γύρος: Κυριακή 13 Μαΐου 2012
2ος γύρος: Κυριακή 20 Μαΐου 2012
3ος γύρος: Κυριακή 27 Μαΐου 2012
4ος γύρος: Κυριακή 3 Ιουνίου 2012
5ος γύρος: Κυριακή 10 Ιουνίου 2012
Αναβολές αγώνων επιτρέπονται μόνο μετά από συνεννόηση των παικτών με τους διοργανωτές και μέχρι δύο μέρες πριν την τέλεση του επόμενου γύρου.  Οι αναβολές θα μπορούν να γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 6μμ στο χώρο αγώνων. (Αγ. Δημητρίου 37)
Επιτρέπονται έως δύο εξαιρέσεις από την κλήρωση.
Στον τελευταίο γύρο δεν επιτρέπεται αναβολή ή εξαίρεση.
Αν κάποιος σκακιστής δεν εμφανιστεί σε μία παρτίδα χωρίς να έχει πάρει αναβολή και χωρίς να έχει ζητήσει εξαίρεση, αποβάλλεται από το τουρνουά.
4. ΔηλΩσεις ΣυμμετοχΗς – παραβολο συμμετοχησ:
Οι δηλώσεις  συμμετοχής  έως την Τετάρτη 9 Μαΐου και γίνονται εγγράφως με email στη διεύθυνση yiorvla@gmail.com και με φαξ στο 2310471086. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές που έχουν δελτίο αθλητή στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία. Το γενικό παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 7 ευρώ.  Χωρίς παράβολο για όσους δεν έχουν την δυνατότητα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Βλάσσης Γιώργος 6983730353
5. ΣΥστημα ΑγΩνων-ΧρΟνος ΣκΕψης-ΚανονισμοΙ:
Οι αγώνες  θα  διεξαχθούν  με  ελβετικό σύστημα. Ο  χρόνος  σκέψης ορίζεται σε 90 min, με προσαύξηση 30 sec για κάθε κίνηση. Οι παρτίδες παρατίθονται για ελληνική αξιολόγηση και ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και της ΕΣΟ.

7. ΔΙΑΙΤΗσια αγωνων: 
Διαιτητές των αγώνων θα είναι οι κ. Πέρδος Θωμάς και Βλάσσης Γιώργος. 
8. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
Για άρση τυχόν ισοβαθμίας χρησιμοποιούνται κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια: 1) Ειδική βαθμολογία των ισόβαθμων, εφόσον έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους, 2) Μπούχολτς (άθροισμα βαθμών αντιπάλων, πλην του τελευταίου) 3) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας 4) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες), 5) Ποσοστό βαθμών που συγκεντρώθηκαν με τα μαύρα (% επί των παρτίδων με τα μαύρα).
10. SITE ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: 
Το site της διοργάνωσης για την ενημέρωση σας είναι : http://skakistes.blogspot.com/             
11. ΕΠΑΘΛΑ:
Στον πρώτο νικητή απονέμεται κύπελλο, ενώ στο δεύτερο και τον τρίτο της κατάταξης του κάθε γκρουπ απονέμονται μετάλλια. 
12. ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΘΛΟ:
 Οι τρεις πρώτοι νικητές του τουρνουά θα συμμετέχουν στην κλήρωση, μαζί με τους υπόλοιπους νικητές των τουρνουά του Σ.Ο. ΣΑΧ-Μικρόπολις, για κάλυψη των εξόδων και την συμμετοχή στο Διεθνές Τουρνουά της Ικαρίας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις προκυρήξεις των τουρνουά του Μικρόπολις
Οι απονομές θα γίνουν Κυριακή 17 Ιουνίου και ώρα 14.00
Θα προηγηθεί τουρνουά μπλιτς με ώρα έναρξης 11.00, τις λεπτομέρειες του οποίου θα ανακοινώσουμε με νεότερη προκύρηξη.
Επίσης μετά το τέλος των βραβεύσεων, θα ακολουθήσει συλλογική κουζίνα από την ομάδα σκάκι του Μικρόπολις.