Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

2o ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΚΕΙΜΕΝΟ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η πρωτοβουλία σκακιστών Θεσσαλονίκης συναντήθηκε χθες 8 Ιανουαρίου του 2012 και αποφάσισε ομόφωνα:

1) Να ανοίξει με αυτό εδώ  το κείμενο μία ανοιχτή πλατφόρμα ιδεών για την λειτουργία του σκακιού στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτή την διαδικασία μπορούν να προσθέσουν  ιδέες, άνθρωποι του σκακιστικού χώρου και σωματεία για την βελτίωση της λειτουργίας του σκακιού στην Θεσσαλονίκη σε όλα τα επίπεδα, διοικητικά, οργανωτικά και αγωνιστικά.

2) Η θέση μας είναι ότι  δεν πρέπει να γίνει  καμία διοικητική ή άλλη ένωση με την  Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και θα αντιταχθούμε με κάθε τρόπο σε αυτό.

3) Έπειτα από την άρνηση του Δ.Σ. της ΕΣΣνΘΧ να απαντήσει στο κείμενο της πρώτης επιστολής στο οποίο ζητήσαμε μειωμένο παράβολο στις εκδηλώσεις της Ένωσης και ειδικότερα τα Νεανικά πρωταθλήματα και του  τουρνουά του Λευκού Πύργου, απαιτούμε να δημοσιευτεί οικονομικός απολογισμός για τις δύο αυτές διοργανώσεις καθώς και για όποια άλλη διοργάνωση της Ένωσης. Θεωρούμε αυτονόητο να υπάρχει διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες της Ένωσης.

4) Απαιτούμε την τήρηση από το ΔΣ της Ένωσης των δεσμεύσεων του για παραίτηση και άμεση αλλαγή του καταστατικού και ζητούμε την  άμεση παραίτηση του Δ.Σ. της Ένωσης και διενέργεια εκλογών σε συνδυασμό με την αλλαγή του καταστατικού που να προβλέπει αναλογική συμμετοχή στο Δ.Σ. και ταυτόχρονα δημοκρατικότερες διαδικασίες. Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος μας.

5) Αποφασίσαμε τέλος την εκ νέου συνάντησή μας την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, 9 μ.μ. στο Εντευκτήριο των Σκακιστικών Συλλόγων Τριανδρίας (Σπ. Μουστακλή 1), για να προγραμματίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Παρακαλούμε να είστε όλοι εκεί.