Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Άθλια και επικίνδυνη η φετινή διοργάνωση των Νεανικών στης ΕΣΣΝΘ-Χ

Απογοήτευση, θλίψη και οργή είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν σε πολλούς γονείς παιδιών που λαμβάνουν μέρος στα Νεανικά Πρωταθλήματα της ΕΣΣΝΘ-Χ. Αιτία οι άθλιες συνθήκες τέλεσης των φετινών αγώνων, που ταλαιπωρούν γονείς και σκακιστές. Χωρίς να προηγηθεί η αναζήτηση της αναγκαίας και απαραίτητης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την εξεύρεση του καλύτερου δυνατού χώρου για την τέλεση των αγώνων, το ΔΣ της ένωσης  αποφάσισε να διοργανώσει το τουρνουά στους χώρους του Γαλαξία και στον ημιυπόγειο χώρο της ΕΣΘ και ΕΣΚ.Αφού είχε προηγηθεί το υψηλό παράβολο του 15ευρου, οι διοργανωτές στρίμωξαν τα παιδιά στον "παγωμένο" Γαλαξία και στο ανασφαλές (για οποιοδήποτε ατύχημα ή απρόβλεπτο γεγονός) ημιυπόγειο της Παπαντωνίου. Οι γονείς με θερμοκρασίες τριών και τεσσάρων βαθμών Κελσίου, είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν έξω από το χώρο, στο πεζοδρόμιο. Οι σκακίστριες στο Γαλαξία (χθες) έπαιζαν με σκουφιά, κασκόλ και μπουφάν.


Σήμερα δε (αφού δεν λειτούργησε καθόλου το καλοριφέρ - εξαιτίας βλάβης) μεταφέρθηκαν, όσες παίζανε στις κατηγορίες <8,10,12, και στιβάχτηκαν στο ημιυπόγειο, σε χώρο που προσπαθήθηκε να "αποκαλυφθεί".
Μερικοί γονείς δεν ανέχθηκαν την κοροϊδία, και πολύ περισσότερο την υποβάθμιση της διοργάνωσης από τη ομάδα παραγόντων που νομίζουν ότι έτσι βοηθούν την εξάπλωση του αθλήματος,  και πήραν τα παιδιά τους και  αποχώρησαν ζητώντας μάλιστα και την επιστροφή των παράβολων που είχαν πληρώσει.

http://activistika.blogspot.com/2011/12/blog-post_4297.html

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βασίλης Μπετσάκος. Παρ΄όλες τις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων γονέων-παραγόντων που τρέχουν όλη μέρα και αγωνίζονται να σώσουν την κατάσταση, είναι προφανές ότι η τωρινή Διοίκηση της ΕΣΣΘ-Χ όχι μόνο αδυνατεί να δώσει προοπτική στο σκάκι της πόλης, αλλά το βυθίζει ταχύτατα σε ανυποληψία και απαξίωση. Οι γονείς των πολύ καινούργιων παιδιών, που πρωτοήρθαν τώρα σε επαφή με αγώνες, είναι αγανακτισμένοι. Οι άνθρωποι που μονοπώλησαν τις "καρέκλες" τα τελευταία χρόνια, αναπαράγοντας και στη Θεσσαλονίκη το αρχηγικό μοντέλο της Αθήνας, καλό θα ήταν να αποσυρθούν, κρατώντας ίσως ένα συμβουλευτικό ρόλο για να αξιοποιηθεί η εμπειρία τους, και να δώσουν τη θέση τους σε νέους σκακιστές που έχουν τη διάθεση να τρέξουν και να προσφέρουν. Τη στιγμή που αδυνατούμε να διοργανώσουμε με αξιοπρεπείς όρους την κορυφαία νεανική διοργάνωση της χρονιάς, είναι γελοίο να θέλουμε να ενωθούμε με την Καβάλα και τη Θράκη, μόνο και μόνο διότι ορισμένοι δεν μπορούν να κουνήσουν τον Μακρόπουλο από την καρέκλα του και θέλουν να να τον υποκαταστήσουν με μία "υπερένωση"στη Βόρεια Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Eίναι γεγονός ότι πάντα υπήρχαν προβλήματα και θα υπάρχουν. Τα προβλήματα όμως δε λύνονται με την επιβολή της ιδεολογίας των αντιεξουσιαστών. Η πολιτική και η προσπάθεια μύησης μικρών και μεγάλων στις ιδέες που αναπτύσσονται στο κατειλημμένο κτίριο -στέκι των αναρχικών της πόλης δεν είναι λύση. Αφήστε την ιδεολογία σας έξω από το σκάκι. Σε τελική ανάλυση 'οσοι θέλουν να κάνουν σκάκι με ορμητήριο και ιδέες που πηγάζουν από αυτήν την ιδεολογία θα το κάνουν μόνοι τους και όσοι θέλουν πολλοί ή λίγοι θα τους ακολουθήσουν. Δικαίωμα τους. Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να ασπαστεί την ιδεολογία σας.

Ανώνυμος είπε...

Καμία ιδεολογία δεν επιβάλαμε. Ανοικτή συνέλευση κάναμε. Όποιος ήθελε πήρε ελεύθερα το λόγο. Το κτήριο δεν είναι κατειλημμένο αλλά νοικιασμένο και ακριβά μάλιστα. Είναι μια ωραία συλλογική προσπάθεια, από αυτές οπου σε καιρό κρίσης αποδεικνύονται πολύτιμες. Δυστυχώς σήμερα το πρόβλημα δεν είναι οι αντιεξουσιαστές αλλά οι εξουσιαστές και οι καρεκλοκένταυροι. Και το σκάκι έχει να δείξει μερικά καλά παραδείγματα

Vlassis είπε...

Γενικά θεωρώ τις ανώνυμες επιθέσεις ανήθικες, αφού εγώ ότι και να πω το λέω επώνυμα.
Παρόλα αυτά, φυσικά και θα σας πω ότι πραγματικά προσπαθώ να επιβάλω το αναρχικό σκάκι.
Έχω κάνει πρόταση να παίζουμε με μαύρα και κόκκινα κομμάτια (αντί των λευκών) και να αλλάξουμε και τα τετράγωνα επίσης σε μαυροκόκκινα.
Αποδέχομαι επίσης ότι προσπαθούμε να επιβάλουμε τον ελεύθερο διάλογο. Πράγμα πολύ δύσκολο για πολλούς.
Το χειρότερο όμως είναι το ψέμα.
Και αγαπητέ ανώνυμε φίλε το Μικρόπολις έχει κανονικό συμβόλαιο μίσθωσης και μάλιστα με ένα απίστευτα υψηλό ενοίκιο.
Φυσικά είσαι ευπρόσδεκτος στον ανοιχτό και πάντα φιλόξενο χώρο του Μικρόπολις να διατυπώσεις όλες τις ενστάσεις σου.
Η επιλογή του χώρου του Μικρόπολις έγινε γιατί υπάρχει μεγάλος χώρος που μπορούν να γίνουν συζητήσεις με μικροφωνική και θέρμανση.
Αν ξέρεις άλλους τέτοιους χώρους μπορείς να τους προτείνεις να κάνουμε εκεί τις συζητήσεις μας.
Καλημέρα και καλές γιορτές