Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Μικρόπολις, πριν από ένα χρόνο και σήμερα

Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό προτιμάω να κάνω πράγματα παρά να γράφω, αλλά η χθεσινή η μέρα ήταν ξεχωριστή, οπότε πρέπει να γράψω...
Ο Σ.Ο.ΣΑΧ σε συνεργασία με το Μικρόπολις  πέρσι στις 20 Νοεμβρίου 2010 ανέλαβαν σε συνεργασία με την Ένωση, την διοργάνωση του 1ου ανοικτού ομαδικού μαθητικού πρωταθλήματος. Ο χώρος γέμισε από 100 περίπου παιδιά που έπαιξαν και διασκέδασαν. Από αυτή τη διοργάνωση είναι και το βίντεο της εβδομάδας, για την οποία εκείνη μέρα όλοι είμαστε πολύ περήφανοι.
Δυστυχώς για λόγους που δεν θα μάθουμε ποτέ, δεν πραγματοποιήθηκε 2ο πρωτάθλημα (προφανώς ξεχάστηκε).
Ένα χρόνο ακριβώς μετά ο χώρος του Μικρόπολις ήταν και χτες γεμάτος από σκακιστές.
14 παρτίδες 28 σκακιστές μικροί και μεγάλοι έπαιξαν σκάκι χτες το απόγευμα στο Μικρόπολις στα πλαίσια του 2ου τουρνουά πουλ. Μεγάλες μάχες μέχρι αργά το βράδυ, με τα τουρνουά να περπατάνε με γοργούς ρυθμούς και μία μικρή απώλεια (αλλά για καλό) αφού ο Γιώργος Νικολάου, προσκλήθηκε στο 61ο ατομικό πρωτάθλημα ανδρών και δεν θα μπορέσει να παίξει τους αγώνες του ενώ εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του.
Γιώργο καλή επιτυχία.
Επίσης να μην ξεχάσουμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία για την ίδια διοργάνωση και στον Νίκο Γαλόπουλο, που μας βοήθησε με τη συμμετοχή του στο 1ο τουρνουά (αυτό του Οκτωβρίου).
Οι 2 από τους 11 περάσανε από το Μικρόπολις...Καλό ποσοστό...
 Σε αυτά τα τουρνουά που κάνουμε  το εντυπωσιακό είναι ότι οι περισσότεροι γονείς των μικρών σκακιστών που συμμετέχουν, κατάφεραν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αφομοιώσουν πλήρως τις συνθήκες του τουρνουά και είναι αλήθεια ότι κατάφεραν να αυτοδιαχειριστούν άριστα τους αγώνες των παιδιών τους, να κανονίσουν την ώρα και την ημέρα του αγώνα να ενημερώνουν για τα αποτελέσματα να συζητάνε με άλλους γονείς κοινά σκακιστικά και όχι μόνο θέματα.
 Για να ολοκληρώσω όμως χθες το βράδυ το πιο σημαντικό και το πιο ενδιαφέρον γεγονός που έγινε στο Μικρόπολις, δεν είχε σχέση με το σκάκι.
Ο γιος μου έπαιξε την παρτίδα του, βγήκε πολύ ευχαριστημένος και μου είπε "Μπαμπά έχασα αλλά έπαιξα πολύ ωραία το φινάλε". Βέβαια δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννούσε αλλά έφυγε από την αίθουσα με το σκάκι και πήγε δίπλα σε μία άλλη αίθουσα στην οποία μετατρέπουν παλιά έπιπλα σε καινούρια. Αφού παιδεύτηκε κανένα δύωρο για να βάψει ένα τραπεζάκι και να ζωγραφίσει μία καρέκλα,  την ώρα που κλείναμε την αίθουσα και φεύγαμε, δύο αίθουσες παραδίπλα λειτουργεί και η ομάδα άγριων ζώων.(Η ομάδα άγριων ζώων είναι μια εθελοντική ομάδα από επιστήμονες που δίνουν πρώτες βοήθειες σε ζώα που έχουν τραυματιστεί (τις περισσότερες φορές από τα πιο μεγάλα ζώα που υπάρχουν σε αυτόν τον πλανήτη). Εκεί λοιπόν 3 άνθρωποι έδιναν τις πρώτες βοήθειες σε μία χελώνα καρέτα καρέτα η οποία είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από το αγκίστρι ενός ψαρά.

Με αυτές τις φωτογραφίες που τράβηξε ο γιος μου θα ολοκληρώσω, συμπληρώνοντας απλώς ότι χθες φεύγοντας από το Μικρόπολις ένιωσα πολύ ωραία και αυτό σήμερα σας μεταφέρω.
Καλή σας βδομάδα