Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκατοντάδες παιδιά, αλλά και δεκάδες γνωστοί σκακιστές της πόλης πέρασαν χτες το απόγευμα από το δημαρχείο της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε η σκακιστή γιορτή του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή των σκακιστικών συλλόγων της Τριανδρίας (που σήκωσαν με απόλυτη επιτυχία το κύριο βάρος της διοργάνωσης), του Σκακιστικού Συλλόγου "Χρονικό", του Πολιστιστικού  Αθλητικού Συλλόγου Προσωπικού ΔΕΗ Θεσσαλονίκης και του Σ.Ο. ΣΑΧ-Μικρόπολις.
Η αντιδήμαρχος αθλητισμού νεότητας και εθελοντισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Κα. Μαρία Πασχαλίδου βοήθησε τα μέγιστα ώστε η εκδήλωση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.
Έγιναν τουρνουά, είχαμε λύση σκακιστικών προβλημάτων, ζωγραφική με θέμα το σκάκι, εκμάθηση σκακιού για παιδιά αλλά και μεγαλύτερους που δεν είχαν επαφή ποτέ με το χώρο, ζωγραφική προσώπου με θέμα το σκάκι, τραπεζάκια των σωματείων της Θεσσαλονίκης που ενημέρωναν τους γονείς για τα μαθήματα που γίνονται στους συλλόγους, μία γιγάντια σκακιέρα που συνεχώς ήταν σε δράση, αλλά και σιμουλτανέ από τον Πρωταθλητή Ελλάδας και γνωστό κορυφαίο Γκραν Μαίτρ, Γιάννη Παπαϊωάννου, ο οποίος σημείωσε απόλυτο σκορ εναντίων δεκάδων αντιπάλων.
Η εκδήλωση συνεχίζεται και σήμερα με νέες εκπλήξεις, σιμουλτανέ, τουρνουά , όλα αυτά μπροστά στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης στις 6μμ