Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Καλή σχολική - αγωνιστική χρονιά σε όλους

Καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους.
Εδώ και δύο μήνες που έχω να γράψω σε αυτό το μπλογκ, έχω διαπιστώσει ότι όσοι ασχολούνται ενεργά με την αντικαθεστωτική πληροφόρηση, ή παραπληροφόρηση, έχουν όλοι πέσει μέσα σε ένα μεγάλο καλοστημένο σενάριο, το οποίο το ίδιο το σύστημα τροφοδοτεί με ειδήσεις, άλλες φορές ψεύτικες και άλλες φορές αληθινές κατά το δοκούν.Στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν όλοι οι μπλόγκερς να αποδείξουν τη σήψη του συστήματος σε όλα του τα επίπεδα και να οδηγήσουν τον κόσμο στον μονόδρομο που λέγεται κοινωνική εξέγερση, ή επανάσταση, παρουσιάζουν καθημερινά νέες περιπτώσεις που αποδεικνύουν το αυταπόδεικτο, το ότι το σύστημα καταρέει και ότι πλησιάζει η εποχή της αλλαγής.
Με έντονο σκεπτικισμό και αφουγκραζόμενος των εκφράσεων της κοινωνίας, το αποτέλεσμα το οποίο εκλαμβάνω από αυτή τη διαδικασία είναι ακριβώς αντίθετο από το θεμιτό. Η κοινωνία αντιλαμβάνεται την κατάσταση του ασθενή ως "μη αναστρέψιμη" και το μόνο που κάνει είναι να περιμένει μοιρολατρικά το μοιραίο.
Εδώ, νομίζω ότι είναι το κομβικό σημείο για όσους αληθινά πιστεύουν ότι είναι πραγματικά μεγάλη ευκαιρία όχι για την καταστροφολογία που έτσι και αλλοιώς έχουν αναλάβει από καιρού τα καθεστωτικά μέσα παραπληροφόρησης, αλλά για ένα νέο πολύ πιο δύσκολο είδος ειδησιογραφίας από αυτό που όλοι ακολουθούν.
Πιστεύω ότι όλοι οι φίλοι και συναγωνιστές μπλόγκερς, σήμερα, οφείλουν να αλλάξουν το στυλ ενημέρωσης που ενδεχομένως "πουλάει" και να προχωρήσουν σε ένα είδος νέας επικαιρότητας, η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με το να δώσει όραμα στον κόσμο.
Ας ψάξουμε όλοι να δώσουμε ιδέες αποτίναξης του ζυγού των τραπεζών και των πολυεθνικών. Ας προβάλουμε πράξεις έστω και μικρές αλλά επαναστατικές, ας προβάλουμε περισσότερο αυτό που ο καθένας από εμάς αντιλαμβάνεται ως σημαντικό, δημιουργικό και επαναστατικό. Αυτό μπορεί να είναι από μία ανταλλακτική κοινότητα, μέχρι ένα τοπικό νόμισμα και από μία παρέμβαση στην πώληση του νερού έως το άνοιγμα των διοδίων. Ας προβάλουμε όλοι τις γίνεται στις πλατείες σε όλη την Ελλάδα, ας προβάλουμε το γεγονός ότι 50 ακτήμονες μαζεύτηκαν στο στρατόπεδο Καρατάσου στη Θεσσαλονίκη και καλλιεργούν τη γη, ας προβάλουμε τους συνεταιρισμούς παράκαμψης μεσαζόντων, όπως ο Σπόρος και το Σ.ΠΑ.ΜΕ, ας διαδώσουμε ότι μικρό και ευχάριστο συμβαίνει, όσο ασήμαντο και να είναι.
Η νέα κοινωνία που μόλις γεννήθηκε, ετοιμάζεται να επικοινωνήσει μαζί μας. Σαν το νεογέννητο, προσπαθεί να μας χαμογελάσει ή να πει την πρώτη του λέξη ή να μπουσουλήσει.
Πιστέψτε με ότι είναι πολύ πιο όμορφο να ασχολείσαι και να ακούσεις ένα μωρό να λέει συλλαβίζοντας μα-μά, παρά να ακούς τους υστερικούς μονόλογους εκφραστών του συτήματος μεγαλοσυνταγματολόγους, δικηγόρους κλπ να ομιλούν απταίστως την ελληνική γλώσσα. Αυτοί δεν έχουν να πουν τίποτα.
Αυτό που πρεσβεύουν, είναι ένας γέρος ετοιμοθάνατος, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι σε λίγο θα το κάνουν καλά και θα μπορέσει να ξανατρέψει τα 0-100 κάτω από 9 δευτερόλεπτα.
Ας δώσουμε βάση όχι στον αργό θάνατο του καπιταλισμού, αλλά στη γέννηση μίας άλλης κοινωνίας.
Παράκληση λοιπόν προς τους φίλοους μπλόγκερς να αφήσουν κατά μέρους τη σήψη του συστήματος και να ασχολειθούν ενεργά με το να στείλουν στον κόσμο μυνήματα ελευθερίας.
Ας διαδώσουμε τα νέα για κάθε αντάρτη που αρνείτε να σκύψει το κεφάλι..

Εμείς φέτος στο σκακιστικό Όμιλο ΣΑΧ - Μικρόπολις κόντρα στο πνεύμα των καιρών αποφασίσαμε να κάνουμε ελεύθερα μαθήματα σκακιού για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα, τουρνουά πουλ διαφόρων δυναμικοτήτων κάθε μήνα και συζητήσεις σε μηνιαία βάση για όλα τα σκακιστικά θέματα και γενικά να δημιουργήσουμε ένα ελεύθερο σκακιστικό χώρο στη πόλη.
Επίσης ο Σ.Ο ΣΑΧ-Μικρόπολις από φέτος ξεκινάει οργανωμένα και ελεύθερα μαθήματα πινκ-πόνκ. Ήδη βρισκόμαστε σε διαδικασία συλλογής των δικαιολογητικών εγγραφής σωματείου στην ελληνική ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης.
Όλα αλλάζουνε γύρω μας. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε τόσο καλύτερα. Ας ψάξουμε να βρούμε τις καλές ειδήσεις απ' όπου και αν προέρχονται.
Καλη χρονιά και πάλι σε όλους.