Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι κινήσεις πολιτών αυξάνονται πλέον με γεωμετρική πρόοδο. Μια εκρηκτική ανάπτυξη των κινημάτων που δεν εντάσσονται και μάλιστα είναι ενάντια στην κομματοκρατία διαπιστώνοντας ότι είναι η αφετηρία για την εγκατάσταση και διατήρηση της φαυλοκρατίας του δικομματισμού και των παραφυάδων τους.
Μια τελευταία κίνηση είναι αυτή των "Αγανακτισμένων στο Λευκό Πύργο" που παρουσιάζει μια τεράστια ανάπτυξη μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Εμπνευσμένοι από το κίνημα της "Αληθινής Δημοκρατίας" στην Ισπανία, οι οργανωτές της συγκέντρωσης καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο, την Τετάρτη 25 Μάη από τις 6 το απόγευμα.
 
Διαβάζουμε από το fb απόψεις που συνοδεύουν την πρόσκληση στη συγκέντρωση, από κάποιους διοργανωτές:

Με αφορμή την απήχηση που είχε η εκδήλωση διαμαρτυρίας, πρέπει να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις μας. Δεν είμαστε ομάδα, κόμμα, σύλλογος ή κάτι άλλο. Φτιάξαμε, πολύ απλά, μία εκδήλωση για να βρεθούμε ειρηνικά. Το "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ" το υιοθετήσαμε από την ελεύθερη μετάφραση των συμβατικών μέσων για την ισπανική λέξη του κινήματος Indignados.
Η λέξη Αγνακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας.

Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Αρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει.
Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.

Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε.
Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα.

Οι διαχειριστές της σελίδας δεν είναι οργανωτές της εκδήλωσης. Ξεκίνησαν δύο και μετά για πρακτικούς λόγους (κυρίως διάδοσης) γίναν περισσότεροι. Όπως όλοι σας, είμαστε και εμείς αποκλειστικοί υπεύθυνοι των λόγων και πράξεών μας και εκφράζουμε μόνον τους ευατούς μας.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρήκαν ευκαιρία για χαβαλέ.