Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου για το 1ο Εαρισνό Ομαδικό Τουρνουά Ακαδημιών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα το τουρνουά σκακιστικών ακαδημιών που διεξήχθη στο "μικρόπολις" από τον Σκακιστικό Όμιλο ΣΑΧ Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαν συνολικά 9 ακαδημίες και νηκήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Παναθλητικού Συκεών με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες ενώ τη δεύτερη Θέση πήρε η ομάδα του Θεμαϊκού Θέρμης. με 4 νίκες. Ακολούθησαν οι ομάδες του Γαλαξία, της Τριανδρίας και του ΣΑΧ.
Μετά το τέλος των αγώνων ακολούθησε η βράβευση όλων των παιδιών που συμμετείχαν με μετάλλια. Μας δόθηκε η ευκαιρία κατά τη διάρκεια των αγώνων να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με το σκάκι και με την ανάγκη τα παιδιά να συμμετέχουν σε πολλά τουρνουά με επίσημες παρτίδες και προτάθηκε να ξεκινήσει ένας κύκλος συζητήσεων με γονείς και παράγοντες για την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη.
Το τουρνουά έγινε με εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων του σκακιού και εκτός από τα μέλη του ΣΑΧ που ήταν όλες τις μέρες εκεί σημαντική ήταν και η συνδρομή των προπονητών και παραγόντων, του Γιώργου Θεοχαρίδη, του Γιώργου Γαβριηλίδη, του Αντώνη Χατζημανώλη του Σταμάτη Αργυρούδη του Στάυρου Ψωμιάδη του Βασίλη Μπετσάκου και αρκετών ακόμη, τους οποίους ευχαριστούμε.
Στο τουρνουά δεν υπήρχε παράβολο συμμετοχής, αλλά τα έξοδα του τουρνουά καλύφθηκαν στο ακέραιο από τις εθελοντικές συνεισφορές όσων συμμετείχαν.
Ήταν μία πρώτη προσπάθεια που έγινε με το τέλος της σκακιστικής χρονιάς, την οποία σκοπεύουμε να συνεχίσουμε αμέσως με την αρχή της επόμενης.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το τουρνουά του Μικρόπολις ήταν το τελευταίο στο οποίο παρέστη ο Σταύρος συνοδεύοντας με ευασθησία τους μικρούς του μαθητές στα πρώτα τους βήματα στο σκάκι...