Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

31η μέρα απεργίας πείνας μεταναστών

Σε κρίσιμο σημείο για την υγεία τους βρίσκονται οι 300 μετανάστες, 250 εκ των οποίων βρίσκονται στην Αθήνα και 50 στην Θεσσαλονίκη. Οι επόμενες μέρες και ώρες θα είναι καθοριστικές και θα πρέπει ο αγώνας όλων να κορυφωθεί. Ακολουθεί το σημερινό δελτίο τύπου.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου ,
31η μέρα απεργίας πείναςΟι 300 μετανάστες εργάτες , 50 από τους οποίους στεγάζονται στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, συμπληρώνουν σήμερα 31 μέρεςαπεργίας πείνας. Λαμβάνουν μόνο νερό, αλάτι και μικρή ποσότητα ζάχαρης, ενώ από εδώ και πέρα  η υγεία τους απειλείται με μη αναστρέψιμες βλάβες, συνεπώς η ίδια τους η ζωή τίθεται σε άμεσο κίνδυνο. Οι 4 από τους 5 μετανάστες απεργούς πείνας που διακομίστηκαν εκτάκτως προχτες στο νοσοκομείο έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο, συνεχίζουν να νοσηλεύονται (3 στον νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος και 1 στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο).

Κατά την νοσηλεία τριών απεργών πείνας στο νοσοκομείο Αγ. Δημήτριος αναφέρθηκε από τους συνοδούς τους η διακομιδή φαγητού στους απεργούς παρά τις σαφείς διευκρινίσεις ότι αρνούνται την οποιαδήποτε σίτιση. Η προϊσταμένη ανέφερε ότι εκτελεί εντολή του διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής για παροχή φαγητού στους απεργούς πείνας και έκθεση του για μισή ώρα στο χώρο τους. Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καταγγέλλει την ενέργεια αυτή ως καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λειτουργεί ως ψυχολογικό βασανιστήριο και θα κινηθεί ανάλογα.

Η ιατρική ομάδα παρακολούθησης των απεργών πείνας καλεί την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στις 11:30 π.μ. σε έκτακτη συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενημερώσει για την ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους μετανάστες - εργάτες, απεργούς πείνας, χτες, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου,  μέρα γενικής απεργίας , πραγματοποίησε πορεία στους δρόμους της πόλης, έπειτα από κάλεσμα - προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή του κόσμου στο μπλοκ της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης  ήταν μαζική και καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας οι αλληλέγγυοι /ες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη της πορείας δόθηκε ο λόγος στον  εκπρόσωπο των απεργών πείνας και στις τρεις προσυγκεντρώσεις (ΠΑΜΕ, Εργατικό Κέντρο, Πρωτοβάθμια Σωματεία.
Το μπλοκ Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης δέχτηκε την συντονισμένη και απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων με γκλομπ και χημικά προκαλώντας τραυματισμούς διαδηλωτών. Η πορεία συνεχίστηκε παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες της αστυνομίας να τη διαλύσει. Κατά τη διάρκεια της πορείας χτυπήθηκε απρόκλητα από άνδρες της ασφάλειας και συνελήφθη φοιτητής ο οποίος περνάει σήμερα Πέμπτη από αυτόφωρο. Συμμετέχουμε στο κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων σήμερα στο πολυτεχνείο στις 9.30 το πρωί για συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια.

Όσο για το ποιος προκαλεί τη βία, τα λόγια περιττεύουν. (Παραθέτουμε τη σχετική επισυναπτόμενη  φωτό)

Ομάδα τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας

Σταυρούλα Πουλημένη 6936623222, Χαρά Χαρμπίδου 6972385851 allilmap.wordpress.com