Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

3 στα 3 για την Ένωση...

Νομίζω ότι  το ποσοστό ευστοχίας στην Ένωση αγγίζει πλέον το απόλυτο...
Οι τρεις τελευταίες ανακοινώσεις είναι όλες λανθασμένες. 
1. το σεμινάρια ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ
Για το σεμινάριο διαιτησίας έγραψα την περασμένη βδομάδα.
Για το τουρνουά στο Μπάνσκο θα πω μόνο το εξής. Όταν κάναμε το πρώτο τουρνουά μπλιτς στο Μικρόπολις, έστειλα την προκύρηξη στην Ένωση η οποία μου είπε (και πολύ σωστά) ότι για να το δημοσιεύσει θα πρέπει να αναφέρεται ότι το τουρνουά γίνεται με τη συνεργασία της Ένωσης, διαφορετικά δεν θα μπορούσε να το δημοσιεύσει. 
Όσο για την επείγουσα ανακοίνωση, αν και συμφωνώ ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, η άμεση αντίδραση της ΕΣΣΝΘ-Χ μόνο προβληματισμό φέρνει και οι λόγοι...εννοούνται...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν βρίσκω τον λόγο για την επείγουσα ανακοίνωση σχετικά με αναβολή των σχολικών πρωταθλημάτων. Το αν η αναστολή των σχολικών πρωταθλημάτων αφορά και στο σκάκι είναι ένα θέμα που θα μπορούσε να λυθεί εύκολα με ένα ερώτημα στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου.
Μήπως όμως τώρα που γίνεται η αναμόρφωση των σχολικών πρωταθλημάτων (στην προοπτική ρύθμισης και της μοριοδότησης γα τα πανεπιστήμια) είναι ευκαιρία να επανατεθεί και το ζήτημα επέκτασης της μοριοδότησης και στο σχολικό σκάκι (αν πράγματι την θέλουμε, αφού υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ και κατά: να το συζητήσουμε).
Σε παλαιότερη ερώτησή μου στο Υπουργείο γιατί το σχολικό σκάκι να μην δίνει μόρια για τα ΑΕΙ (όπως πάμπολλα άλλα αθλήματα), είχα πάρει την απάντηση ότι το σκάκι δεν μοριοδοτείται διότι δεν συμμετέχει η πολιτεία στη διοργάνωση των σχολικών αγώνων, ώστε να διασφαλίζονται ίσες ευκαιρίες για όλους.

Βασίλης Μπετσάκος

Ανώνυμος είπε...

α. Το έγγραφο αυτό κοινοποιήθηκε στα σχολεία και διοργανωτης προκριματικής φάσης ενημερωσε σήμερα ότι θα ματαιωσει τους αγώνες εάν δεν υπάρξει άμεσα γραπτή επίσημη ενημέρωση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χωρίς την έγκριση και την κοινοποίηση της φυσικής αγωγής διοργάνωση σχολικών αγώνων δεν είναι δυνατή. Η ερώτηση προς την ΕΣΟ είναι επείγουσα. Κατά τά αλλα οι παρατηρήσεις του κου Μπετσάκου είναι πολύ σωστές και ευστοχες και θα πρεπει να ληφθούν υπόψη από τη εσο και τις ενωσεις.

β. Οι προκηρύξεις (όχι προκυρύξεις) πρεπει να δημοσιεύονται όλες ανεξάρτητα εάν είναι συνδιοργανωτής η ενωση.
Ειδικότερα τουρνουά που διεξάγονται εκτός του χώρου ευθύνης της δεν είναι δυνατό να έχουν τη συνεργασία της ένωσης.
η ενημέρωση είναι χρήσιμη και θα πρέπει να δημοσιεύονται όλα.
Τα μπλιτς του μικροπολις είναι πλέον θεσμός.

γ. η ασθένεια ενός ανθρώπου δεν είναι λόγως ειρωνείας και κριτικής. Ειδικά αυτή την εποχή η γριπη θεριζει.

Vlassis είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε, ας αρχίσουμε από το τρίτο...
Η ειρωνεία και η κριτική δεν αφορά σε καμμία περίπτωση τον άνθρωπο και σ'αυτό ήμουν ξεκάθαρος...
Αφορά ότι αυτός ο ένας, είναι μόνος του ολόκληρη η ένωση σκακιστικών σωματείων.
Για το δεύτερο, υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης.
Για το πρώτο νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι, απλώς δεν είναι θέμα τηε Ένωσης. Είναι θέμα ολόκληρης της σκακιστικής κοινότητας το σχολικό σκάκι και πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.