Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Πόσο νόμιμο είναι το ΔΣ της ΕΣΣΝΘ-Χ ;;;

Το άρθρο δημοσιεύεται στον ακτιβιστή (εδώ)

Ο σκακιστικός κόσμος της Θεσσαλονίκης συζητά έντονα τον τελευταίο καιρό - και ιδιαίτερα μετά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ - κατά πόσο νομιμοποιείται η λειτουργία της ΕΣΣΝΘ-Χ.
Κι αυτό γιατί μετά τις παραιτήσεις τριών μελών του ΔΣ (Βλάσσης, Ιβάνοβιτς, Παλάσκος) και την αδρανοποίηση και μη συμμετοχή - τον τελευταίο χρόνο τουλάχιστον - του Κωνσταντινίδη, το όργανο συνεδριάζει με 7 μέλη. Χωρίς να αναφερθούμε σε κάποιες απουσίες (που είναι αναπόφευκτες) καταλαβαίνουμε πως -και βάσει καταστατικού - το ΔΣ θα έπρεπε να συγκαλέσει άμεσα Γενική Συνέλευση και να προκηρύξει εκλογές, καταθέτοντας την παραίτησή του.
Οποιαδήποτε   κωλυσιέργεια δημιουργεί εύλογα απορίες. 
Επιβάλλονται άμεσες ενέργειες. Αν δεν τις κάνει το ελλιπές Διοικητικό Συμβούλιο, τότε θα πρέπει τα Σωματεία - μέλη του να το υποχρεώσουν, ίσως αιτούμενα άμεσα την σύγκληση Γενικής Συνέλευσης που θα αποφασίσει για την λύση του προβλήματος.

------------------------------------------------------------
Θεωρώ ότι σε ένα συμβούλιο το οποίο δεν έχει αναπληρωματικά μέλη, λόγω του απαράδεκτου καταστατικού το οποίο ισχύει και η τροποποίηση του οποίου ήταν βασικό μέλημα υποτίθεται του νέου Δ.Σ., η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με μοναδικό θέμα την τροποποίηση του καταστατικού της Ένωσης είναι άκρως απαραίτητη, το συντομότερο μάλιστα δυνατόν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και πως θα ζησουν καποιοι χωρις τις καρεκλες τους?? δεν τους λυπασαι???!!!

Ανώνυμος είπε...

Ε,με μία λιγότερη δεν θα πάθουν και τίποτα.
Τόσες έχουν.....