Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Προτάσεις προς την επιτροπή της Ε.Σ.Ο

Το σχέδιο πρότασης της επιτροπής της Ε.Σ.Ο. που εστάλη εχθές σε όλα τα σωματεία και τις ενώσεις είναι αλήθεια ότι κινείται σε καλό δρόμο, αλλά κατά τη γνώμη μου θέλει ακόμη αρκετή δουλειά.
Μπορώ να κάνω κάποιες προτάσεις για τη διαδικασία προς την επιτροπή και προς οποιονδήποτε ενδιαφέρεται.
1. Μία εργασία που είναι σημαντική να γίνει είναι η καταγραφή του συστήματος που εφαρμόζεται σε χώρες με λίγο-πολύ κοινά γεοκοινωνικόπολιτικά στοιχεία και με ανεπτυγμένο σκάκι. Ας πούμε πως γίνεται το πρωτάθλημα στην Ολλανδία, στην Σουηδία κλπ, σε χώρες δηλαδή που έλυσαν αυτά τα θέματα πριν από χρόνια (αν τα έλυσαν)... Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να ασχοληθεί κάποιος με αυτό το θέμα προτείνω ο κύκλος της επιτροπής να ανοίξει με ανθρώπους οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια. Προσωπικά χωρίς να τον γνωρίζω θα πρότεινα τον Μέτοικο στη Νίσυρο, ο οποίος συχνά πυκνά έχει δείξει ότι ασχολείται αρκετά με όλα τα πρωταθλήματα. Ας αξιοποιήσουμε λοιπόν ανθρώπους (ανώνυμους ή επώνυμους) με διάθεση, προς όφελος του σκακιού. (αν φυσικά το επιθυμούν).
Αγαπητέ ΜσΝ λυπάμαι για το "χώσιμο" που προτείνω αλλά δυστυχώς εκτιμώ την δουλειά που κάνεις...
Αλλά και γενικά να αυτοπροταθεί όποιος νομίζει ότι μπορεί να κάνει κάτι για την βοήθεια του εγχειρήματος.

2. Να δημιουργηθεί ένα blogg που θα έχει ημερομηνία λήξης την ημέρα της απόφασης της Ε.Σ.Ο. και που θα καταγράφει τα πάντα αναφορικά με αυτό το διάλογο. Ο καλύτερος blogger Τάκης Δρεπανιώτης έχει τον πρώτο λόγο..
3. Για να μην χαθούμε, οι συμμετέχοντες στο διάλογο,θα πρέπει να ψηφίζουν συνολικές προτάσεις που ήδη υπάρχουν ή να υποβάλλουν νέες δικές τους.
Για παράδειγμα για το διασυλλογικό της Α' Εθνικής υπάρχουν 3 προτάσεις (Α,Β, και Γ) το επόμενο σωματείο που θα απαντήσει θα πρέπει ή να υποσηρίζεικάποια από τις 3 ή να στείλει μία νέα 4η κ.ο.κ
Ελπίζω να ανοίξει ένας διάλογος μακριά από σωματειακά συμφέροντα και με γνώμονα το καλό του ελληνικού σκακιού