Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Δυο λόγια για το"ε.σ.π"

Από προχτές το βράδυ, όταν είδα την τελευταία ανάρτηση του Τάκη Δρεπανιώτη από το "ε.π.σ", ήθελα να γράψω κάτι, αλλά είναι αλήθεια ότι δυσκολευόμουνα. Όχι ότι σήμερα 3 μέρες μετά είναι πιο εύκολο, αλλά αισθάνομαι ότι πρέπει να το σχολιάσω.
Διαφωνώ κάθετα με όσα έγραψε  ο Τάκης σχετικά με το διασυλλογικό (ας μου επιτραπεί και από τον ίδιο ο ενικός). Θεωρώ ότι προσπάθησε με λάθος τρόπο να υποστηρίξει τα γραφόμενά του. Η στατιστική του ήταν για μένα ατυχής ανάρτηση, με την έννοια ότι υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να αναλύσεις τα αποτελέσματα και με τα οποία σε καμμία περίπτωση, δεν έπρεπε να στηριχτεί για να δικαιολογήσει τις σκακιέρες στο Διασυλλογικό.
Θεωρώ επίσης ότι τα σχόλια που υπάρξαν στο "ε.σ.π" ήταν όλα καλοπροαίρετα και κανένα δεν ήταν επιθετικό...
Ας μην το συνεχίσω όμως αυτό....
Ο Τάκης Δρεπανιώτης είναι ένας από αυτούς που έχουν αφιερώσει ατελείωτες ώρες από τη ζωή τους για το σκάκι. Είναι ο άνθρωπος που έχει συνδέσει τη ζωή του με τον Σκακιστικό Όμιλο Καλλιθέας, είναι ο συνεχιστής ενός μεγάλου ονόματος στην ελληνική σκακιστική ιστορία και τέλος πάντων δεν είμαι εγώ ο κατάλληλος να μιλήσω για τον ίδιο. Όμως ο Τάκης Δρεπανιώτης είναι από αυτούς που προσφέρουν. συζητάνε αλλά και το σημαντικότερο ακούνε... Αποκλείεται  να συμφωνήσουμε όλοι για το πως πρέπει να γίνει το διασυλλογικό. Δυστυχώς ο καθένας έχει τα δικά του συμφέροντα και τους δικούς του λόγους για να επιθυμεί ένα συγκεκριμένο τρόπο διεξαγωγής.Το "ε.σ.π" όμως, υπήρξε σημείο αναφοράς για το σκακιστικό κόσμο και αφήνει ένα κενό που δύσκολα θα αναπληρωθεί.
Και τέλος επειδή το σημαντικότερο πράγμα για μένα είναι ο άνθρωπος και επειδή πάντα για ότι κάνω έχω και κάποιες αμφιβολίες για το αν κατά λάθος ενόχλησα ή πείραξα κάποιον, ας ζητήσω μία συγνώμη προς τον Τάκη, αν έκανα κάτι τέτοιο...
Και επειδή δεν πρόλαβα να απαντήσω, στο πρώτο (και τελευταίο) σχόλιό του στο μπλογκ μου, λόγω του ότι δυστυχώς δουλεύω πάρα πολλές ώρες και δεν έχω χρόνο να το κάνω συστηματικά, ας πω ότι για το πως είναι καλύτερα να λειτουργήσει το σκάκι δεν είναι απόφαση η οποία έρχεται από τα πάνω... Δεν υπάρχουν γκουρού που θα δώσουν κατευθύνσεις και θα λύσουν ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα. Αν εγώ κατασκευάσω ένα αυτοκίνητο δεν δικαιούμαι να μιλάω για το πόσο καλό είναι.... Αυτός που μπορεί να μιλήσει είναι αυτός ο οποίος το χρησιμοποιεί. 
Όλος ο σκακιστικός κόσμος συμφωνεί ότι το σύστημα αγώνων είναι κακό. Ότι και να πουν οι παράγοντες θα πουν ψέμματα.
Μοναδική λύση είναι ο ανοικτός διάλογος από τη βάση. Όσες επιτροπές "σωτήρων" και να κάνει η Ομοσπονδία θα αποτύχει...
Ελπίζω συντομα να ξαναγράψεις....

ΥΓ Τουλάχιστον φέτος Τάκη φυσάει αέρας πρωταθλητισμού από παντού....(τα περσινά να μην ξανάρθουν....)

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο,

σ' ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Όπως θα δεις, δεν πήγαν χαμένα.
Δυστυχώς πήγε χαμένο ένα μακροσκελές σχόλιο που είχα ετοιμάσει. Ελπίζω να μπορέσω να το ξαναφτιάξω αργότερα.