Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Μύθοι & Πραγματικότητες για το Διασυλλογικό

Μύθοι και πραγματικότητες μετά την οριστικοποίηση του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής Κατηγορίας. 
Πραγματικότητα πρώτη. 34 σωματεία επί 3 γυναικείες 102 γυναίκες συνολικά.. Υπάρχουν τόσες γυναίκες σε κορυφαίο επίπεδο, αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι και τα υπόλοιπα σωματεία θα πρέπει να έχουν στις τάξεις τους γυναίκες και νεάνιδες?
Πραγματικότητα δεύτερη. Τεράστιο πρόβλημα επίσης με τους "επαγγελματίες σκακιστές" των οποίων οι θέσεις λιγοστεύουν κατά 40% (τρεις αντί για πέντε) γεγονός που θα δυσκολέψει την ανεύρεση ομάδας...
 
Και οι μύθοι....
Μύθος πρώτος  "Οι 34 ομάδες της Α' Εθνικής είναι για την ανάπτυξη του σκακιού στην περιφέρεια."
 Η λογική να έχουμε όλες τις ενώσεις με ομάδες στην Α' Εθνική σε καμμία περίπτωση δεν βοηθάει την ανάπτυξη του σκακιού στην περιφέρεια. Η λογική σε αυτή την παράλογη κατανομή ομάδων είναι η ψηφοθηρία και η λογική να τους έχουμε όλους ευχαριστημένους.Οι ομάδες που συμμετέχουν σε καμμία περίπτωση δεν είναι οι καλύτερες δημιουργώντας ουσιαστικά μία αδικία αλλά και μία ανισότητα στο πρωτάθλημα το οποίο είναι τουλάχιστον 3 διαφορετικών ταχυτήτων.
Μύθος δεύτερος Η ανάπτυξη του ελληνικού σκακιού. Αν πραγματικά κόπτονται για την ανάπτυξη με τις λεγόμενες αναπτυξιακές σκακιέρες γιατί δεν βάζουν την υποχρέωση οι νεαροί σκακιστές και σκακίστριες να έχουν τουλάχιστον 3 χρόνια δελτίο στο σύλλογο ή τουλάχιστον το δελτίο να είναι καινούριο (σε περίπτωση κάποιου ταλέντου) και να μην αγοράζουμε "ανάπτυξη".