Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010

Χανιά : Ποδοσφαιρικό υπερθέαμα αλληλεγγύης!!!!

Ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό και αντιρατσιστικό γεγονός διοργανώνεται στην πόλη των Χανίων! Μετά από πρωτοβουλία του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης και τη θετική ανταπόκριση της ομάδας παλαίμαχων διεθνών και καλλιτεχνών “ HASTA LA VICTORIA SIEMPRE”, θα διεξαχθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου.

Την φιλόδοξη προσπάθεια στηρίζουν πλήθος φορέων της πόλης που αγκάλιασαν πρόθυμα την πρωτοβουλία αυτή, καθώς φαίνεται ότι αυτή κάνει την υπέρβαση και αγγίζει το λαϊκό αίσθημα με προτάγματα αντιρατσιστικά και υπέρ της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ύστερα από πρόταση της “HASTA LA VICTORIA SIEMPRE”, μετά τον αγώνα θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Ποδόσφαιρο και κοινωνία” στην πλατεία της Σπλάντζιας, την κατεξοχήν λαϊκή συνοικία της πόλης και έδρα ιστορικού προσφυγικού ποδοσφαιρικού σωματείου. 


Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης [www.fmkritis.wordpress.com]27 Σεπτέμβρη 2010, 5:30μμ, Στάδιο Χανίων
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Hasta La Victoria Siempre – Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

Για να μην αφήνουμε τους άλλους να παίζουν μπάλα στο δικό μας γήπεδο

«Η Hasta La Victoria Siempre, είναι μια κίνηση ανθρωπιστική, πολιτιστική, κοινωνική, μα συνάμα επαναστατική, όπου αγωνίζεται και αντιστέκεται σε κάθε μικρόβιο που αρρωσταίνει και ευτελίζει τον ανθρώπινο νου και ψυχή, και συμπαραστέκεται σε κάθε άνθρωπο ή ομάδα που έχουν ανάγκη βοήθειας, σε κάθε γωνιά της Γης.» έτσι περιγράφει ο Σάββας Κωφίδης, την ποδοσφαιρική τους ομάδα.

Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης είναι μια αυτοοργανωμένη ομάδα μεταναστών που μαζί με φοιτητές, εργαζόμενους, άνεργους, θα δώσουν έναν αγώνα ελπίδας και νίκης.

Έναν αγώνα που θα μας θυμίσει, ότι το ποδόσφαιρο είναι λαϊκό άθλημα, ότι δεν υπόκεινται όλα στους νόμους της αγοράς, όταν υπάρχουν καθαρές συνειδήσεις, ότι όταν υπάρχει όραμα, υπάρχει και δρόμος για να το κατακτήσεις.

Την προσπάθεια αυτή αγκάλιασαν οι γιατροί του κόσμου, η ΚΕΕΡΦΑ, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών νομού Χανίων, οι Σαμαρείτες, η ομάδα εθελοντών πολιτικής προστασίας του δήμου Χανίων, ο αθλητικός κόσμος της πόλης (ο Α.Ο. ΙΩΝΙΑ Χανίων, το ARENA F.C., οι σύνδεσμοι παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, διαιτησίας, προπονητών, οι φίλοι της εθνικής), το ΔΙΚΤΥΟ FM, o XANIA SPOR FM, o SUPER FM, o ΚΡΗΤΗ FM, ο ξενώνας ανηλίκων προσφύγων αφγανών Ανωγείων.
«Hasta la Victoria siempre», σημαίνει «μέχρι τη νίκη πάντοτε». Και όλοι εμείς που συμμετέχουμε, αυτό φωνάζουμε :

ΜΑΖΙ, γιατί διαφορετικά είμαστε αδύναμοι, ευάλωτοι, κλεισμένοι στην ασφάλεια του εαυτού μας δεν αναγνωρίζουμε την αλήθεια του άλλου και αυτό μας κάνει μικρούς, λειψούς.

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ, γιατί οι δυσκολίες είναι απλά για να ατσαλώνουν τη θέληση μας, για να κερδίσουμε το αύριο που μας ανήκει. Δε θέλουμε ένα αύριο που θα είναι σαν το σήμερα. Στημένα παιχνίδια, εκμετάλλευση, καταπάτηση δικαιωμάτων.
Με την Hasta La Victoria Siempre στη συνάντηση της 27ης Σεπτέμβρη θα αγωνιστούν :

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Χουάν-Ραμόν Ρότσα, Σάββας Κωφίδης, Νίκος Σαργκάνης, Ηλίας Πουρσανίδης, Κώστας Μουρατίδης, Νίκος Μάλιαρης, Γιάννης Παυλίδης, ο Κυριάκος Μιχαηλίδης παλαίμαχος της Κοζάνης και δήμαρχος του δήμου «Δημήτριος Υψηλάντης», ο τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας, ο διεθνής διαιτητής Τάσος Κάκος, κ.α.

Την ομάδα κοουτσάρει ο Σάββας Παπάζογλου, βετεράνος του Ολυμπιακού και της Εθνικής και εμψυχώνει ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης.

Χανιά 16-9-2010
Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης