Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010

Συναισθήματα Σκακιστών

Παρακολουθώντας το βίντεο που ακολουθεί, μου ήρθε αυτόματα η σύγκριση με το σκάκι. Ο συμπαθητικός τερματοφύλακας που πρωταγωνιστεί μου φάνηκε όπως ο σκακιστής που αντιμετωπίζει έναν καλύτερο αντίπαλο με 300 μονάδες ΕΛΟ παραπάνω και αφού έχει παίξει πολύ καλά μέχρι εκείνη τη στιγμή...την ώρα που η στιγμή της δικαίωσης πλησιάζει και είναι έτοιμος να πάρει μία μεγάλη νίκη...., ο άτιμος κάτι βρίσκει ή κάτι δε βλέπεις και στήνεις και τελικά χάνεις.
Δεν είναι αυτό ακριβώς??? Δείτε το....


 

Για την ιστορία,  στον αγώνα μεταξύ των ομάδων MAS Fes και FAR Rabat για το Κύπελλο Μαρόκου συνέβη ένα από τα πιο τραγελαφικά ποδοσφαιρικά γεγονότα. Στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.
Εκεί, ο τερματοφύλακας της FAR Rabat έκλεψε την παράσταση, πανηγυρίζοντας – έξαλλα κιόλας – το γκολ που δέχτηκε.

Ο αντίπαλος παίκτης εκτέλεσε το πέναλτι, ο "γίγαντας" μας, αρχικά, απέκρουσε την μπάλα και γύρισε την πλάτη του προς το τέρμα ώστε να πανηγυρίσει την επιτυχία του.

Η μπάλα όμως, με αρκετά φάλτσα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, όπου και κατέληξε τελικά. Η ομάδα του γκαφατζή γκολκίπερ ηττήθηκε με 7-6.