Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

Όταν οι σκακιστές συνάντησαν τους μικροπολιτάνους

Εμείς οι σκακιστές πήγαμε στο μικρόπολις και ζητήσαμε ένα χώρο για το σκάκι. Από το μικρόπολις μας ρώτησαν τι θα κάνουμε σε αυτό το χώρο.
Τότε εμείς τους απαντήσαμε, ότι θέλουμε ένα χώρο, για να βρισκόμαστε με τους φίλους μας και να πίνουμε καφέ… Επίσης τους είπαμε ότι θέλουμε ένα χώρο γιατί έτσι θα είναι πολύ εύκολο να παρακολουθούμε τις συναυλίες, τις προβολές ταινιών, τις συζητήσεις και τις συνελεύσεις που γίνονται συνέχεια εδώ στο μικρόπολις…
Τους είπαμε ακόμη, ότι επειδή έχουμε παιδιά, σίγουρα θα χρησιμοποιήσουμε το χώρο του παιδότοπου και το θεατρικό εργαστήρι.
Τους είπαμε ακόμη, ότι μαζί με τη βιβλιοθήκη, θα μπορούσαμε να στήσουμε  και μία σκακιστική δανειστική βιβλιοθήκη και ότι στην αίθουσα υπολογιστών θα βάλουμε και σκακιστικά προγράμματα.
Σε αυτούς όλους τους μικροπολιτάνους, που βρέθηκαν εκεί, αυτά που είπαμε τους άρεσαν. Έτσι μας ζήτησαν να τους μάθουμε σκάκι και μάλιστα να φέρουν περισσότερο κόσμο για να μάθει και αυτός.
Συμφωνήσαμε λοιπόν από Σεπτέμβρη να είμαστε εκεί, να μάθουμε σκάκι στα παιδιά που ζουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Για τα μαθήματα αυτά δεν θα χρειάζεται να πληρώνει κανείς γιατί η μάθηση είναι δικαίωμα είπαμε και όχι εμπόρευμα.
Ο αγώνας του μικρόπολις συνεχίζεται…
Στο πλευρό του θα βρεθούν και κάποιοι σκακιστές…
Στόχος μας πάντα το πρωτάθλημα.
Για τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη… 

Υ.Γ.  Και όπως μου είπε μία φίλη και παραλίγο να το ξέχναγα, υπάρχει και εργαστήρι κεραμικής για παιδιά.... 

Το Μικρόπολις βρίσκεται Βενιζέλου και Βσ. Ηρακλείου 18 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.