Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Την Παρασκευή 28 Μαίου ο Σ.Ο. Μυτιλήνης δημοσίευσε την επιστολή που απέστειλε στην Ε.Σ.Ο. με την οποία εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους το διεθνές τουρνουά της Μυτιλήνης, που περιελάμβανε και το ανοιχτό πρωτάθλημα Ελλάδας, έπρεπε να ματαιωθεί.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ανακοίνωση για το που θα διοργανωθεί τελικά το ανοιχτό πρωτάθλημα. Το ανοιχτό πρωτάθλημα είναι υποτίθεται η πιο σοβαρή διαδικασία πριν την διεξαγωγή της τελικής φάσης του πρωταθλήματος Ελλάδος Ανδρών.
Στο ανοιχτό πρωτάθλημα συμμετέχουν σκακιστές απ' όλη την Ελλάδα και το επίπεδο του τουρνουά ήταν πάντα πολύ υψηλό.
Οι σκακιστές που συμμετέχουν δεν είναι φυσικά όλοι επαγγελματίες. Για να συμμετάσχουν λοιπόν στο ανοιχτό πρωτάθλημα και να διεκδικήσουν τις ελάχιστες πιθανότητες που έχουν για συμμετοχή στον τελικό του πρωταθλήματος ανδρών, θα πρέπει να κανονίσουν τις άδειές τους στην εργασία τους, την διαμονή τους, την μετακίνησή τους και γενικά πολλά πράγματα. Επίσης είναι πολλοί και οι γονείς νεαρών σκακιστών που θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με το να διαγωνιστούν τα παιδιά τους σε ένα τέτοιο τουρνουά.
Το τουρνουά της Μυτιλήνης ήταν προγραμματισμένο για τις 2-9 Σεπτεμβρίου.
Όσοι θέλουν να πάρουν μέρος αναμένουν μία ανακοίνωση για το πότε και που θα γίνει....
Περάσανε 20 μέρες.δεν είναι αρκετές?
Υπάρχει ο κίνδυνος, αν για παράδειγμα ανακοινώσουν ότι ενσωματώνεται στην Ικαρία το οποίο αρχίζει σε 1 μήνα να μην μπορέσει πολύς κόσμος να συμμετάσχει... και αυτό είναι άδικο....