Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Το σκάκι νοσεί...

Το σκάκι ανήκει σε μία κοινωνία και ένα σύστημα που είναι άρρωστο. Όταν το σύστημα είναι άρρωστο δεν γίνεται κάποιο υποσύνολό του να είναι καλά και να λειτουργεί σωστά. Άρα θεωρητικά και μάλλον εύκολα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι και το σκάκι νοσεί...
Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες τις απόψεις σκακιστών αναφορικά με το πρωτάθλημα και τη διαξαγωγή του ή όχι από το skakistiko.blog. Αλλά φίλοι μου σκακιστές υπάρχει κάτι που να είναι καθαρό ακόμη και στο σκάκι ? Και δεν μιλάω μόνο για τα διασυλλογικά, ,μιλάω για τις διαιτησίες, μιλάω για τις προπονήσεις σε συλλόγους και βιβλιοθήκες, μιλάω για τα νεανικά και τα σχολικά πρωταθλήματα... Μιλάω για τα διεθνή τουρνουά βλ. Ακρόπολις, μιλάω για Ενώσεις, μιλάω για τα πάντα που περιβάλλουν το σκάκι εκτός από το σκάκι το ίδιο.
Εκτός από τα διασυλλογικά φίλοι σκακιστές, αυτή τη στιγμή προκυρήχθηκε ένα σεμινάριο προπονητών, ξέρετε ποιος το διοργανώνει, τι πιστοποιήσεις δίνει, τι θέλει από τους προπονητές σκακιστές?
Πόσο πληρώνεται ένα σεμινάριο διαιτησίας? Γιατί η πληρωμή του σεμιναρίου δεν γίνεται από την Ένωση που το διοργανώνει, αλλά απο αλλού?
Ποιοι κάνουν συμφωνίες με τους Δήμους και πληρώνουν προπονητές για προπονήσεις σε Δήμους και βιβλιοθήκες. Γιατί αυτές οι συμφωνίες είναι ιδιωτικές και όχι των Ενώσεων.
Γιατί κάποιοι δεν θέλουν να κατοχυρώσουν τα επαγγελματικά διακαιώματα των προπονητών και προτιμάνε να κάνουνε άσχετοι μαθήματα σε παιδάκια?
Να συνεχίσω?
Θα συνεχίσω... Λίγη υπομονή όμως....