Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

Η καλύτερη κίνηση...

Ο αγώνας διεκδίκησης του παγκόσμιου τίτλου μεταξύ του Ανάντ και του Τοπάλοβ είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Το 4-4 που έγινε πριν από λίγο δείχνει ότι οι τελευταίες 4 παρτίδες θα έχουν πραγματικά εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Πόσο εύκολο είναι όμως να χαλαρώσεις και να απολαύσεις ένα τέτοιο θέαμα, όταν την ίδια στιγμή η επιβολή της χούντας του ΔΝΤ τρομοκρατεί σήμερα εμάς, αύριο τους Πορτογάλους, τους Ισπανούς τους Ιταλούς και πάει λέγοντας.?
Μεγάλο όπλο τους η τηλεόραση. Η τηλεόραση έχει την ικανότητα να παρουσιάζει το ασήμαντο ως σημαντικό και το ευτελές ως κοσμοϊστορικό. Η τηλεόραση ευθύνεται για μία ιδιαίτερα επικίνδυνη μορφή ύπνωσης κατά την οποία οι τηλεθεατές έχοντας χάσει την κριτική τους διάθεση θεωρούν ότι όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση και ότι το πιο σηματικό γεγονός της ημέρας εναλάσσετε μεταξύ του ΔΝΤ της Τζούλιας και της γιάφκας του Επαναστατικού Αγώνα.
Συμπέρασμα: Τρομοκράτης Νο1 - Η τηλεόραση.
Δεύτερο μεγάλο τους όπλο το διαδίκτυο. Το διαδίκτυο είναι εξίσου επικίνδυνο. Πολλοί γλύτωσαν από την τηλεόραση και χάθηκαν στην άβυσσο του διαδικτύου. Η υπερπληθώρα πληροφοριών οδηγεί σε μία νέα μορφή τρέλας. Πόσες φορές δεν σκεφτήκατε ανήγωντας συνεχώς νέα παράθυρα, ότι δεν θα προλάβετε να τα δείτε όλα? Η αποξένωση, η απομάκρυνση από το κοινωνικό σύνολο είναι στοιχεία και σημεία αρκετά διαδεδομένα και στο χώρο των σκακιστών.
Συμπέρασμα: Τρομοκράτης Νο2 – Το διαδίκτυο
Λίγο πριν ξεκινήσω να γράφω αυτό το κείμενο η τηλεόραση στοσπίτι έδειχνε Λαζόπουλο και ο κόσμος ο οποίος τον άκουγε νόμιζε ότι κάτι έκανε ακούγοντας έναν μεγαλοαστό να τα ρίχνει στα αφεντικά του.... και πιστεύει ότι αυτή ήταν μία πράξη διαμαρτυρίας...
Την ίδια ώρα εγώ καθόμουν στον υπολογιστή μου βυθισμένος στα 128 παράθυρα που είχα ανοίξει ώστε να μάθω τα πάντα για την παρτίδα ΑνάντΤοπάλοβ, για τα νέα μέτρα, για τις απεργίες, για τον επερχόμενο ηφαιστιακό χειμώνα, για το κίνημα του zeitgeist …
Όμως....
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΣ ΚΙΝΗΣΗ...
Αύριο αφήνουμε την εικονική πραγματικότητα που ζούμε και πέρνουμε μέρος στην πραγματική ιστορία...
Η ιστορία μας χρειάζεται...
Ηρθε η ώρα να μετατρέψουμε την κρίση του συστήματος σε πεδίο σύγκρουσης για την ανατροπή του
Όταν αύριο τα παιδιά μας θα ρωτήσουν να μάθουν, εμείς θα πρέπει να τους πούμε ότι...
Ναι...Ήμουν και εγώ εκεί...
Η σιωπή είναι συννενοχή...
Όλοι στους δρόμους...
Τι άλλο πρέπει να σου κάνουν για να εξεγερθείς ???