Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Με αφορμή την τελευταία αγωνιστική των διασυλλογικών πρωταθλημάτων, επανέρχετε για μια ακόμη φορά το γνωστό ερώτημα. Μήπως επιτέλους κάτι πρέπει να αλλάξει στα πρωταθλήματα αυτά ώστε να γίνοναι πιο ανταγωνιστικά? Μία ήττα σε ένα κρίσιμο παιχνίδι είναι αρκετή ώστε να βγεις εκτός στόχων. Μήπως να γίνονται διπλές συναντήσεις ? (εντός έδρας & εκτός) Να απίζουν μόνο οι καλύτεροι κάθε ομάδας και όχι μεικτές ομάδες από αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών?

2 σχόλια:

Vlassis είπε...

Τα διασυλλογικά πρωταθλήματα, χρειάζονται κατά τη γνώμη μου, μια γενική αναδιάρθρωση.
Πιστεύω ότι τα διασυλλογικά πρωταθλήματα θα πρέπει να χωρίσουν σε 2. Αυτά των ομάδων όπου θα γίνονται με 6μελής ή 8μελής συνθέσεις με τους καλύτερους σκακιστές της κάθε ομάδας και το αναπτυξιακό πρωτάθλημα όπου θα παίρνουν μέρος οι σκακιέρες ανάπτυξης νεανικές και γυναικίες.
Με αυτό τον τρόπο τα διασυλλογικά θα γίνουν πιο ανταγωνιστικά. Επίσης θα δοθεί βαρύτητα στο πρωτάθλημα αναπτυξιακών σκακιέρων και σαν δικλείδα ασφαλείας για να μην πει κάποιος ότι οι νεανικές σκακιέρες θα χαθούν θα είναι η απαραίτητη συμμετοχή στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα είναι η παράλογη αναλογία γενικών/αναπτυξιακών και όχι η ύπαρξη των ανπτυξιακών. Καλώς "πριμοδοτείται" ο σύλογος που φροντίζει για την υποδομή του αλλά η υφιστάμενη αναλογία (4/4 στην Γ, 5/5 στην Β και 5/7(?!) σε Α και ΠΟΑ) πρακτικά αλλοιώνει τα πρωταθλήματα. Προσωπικά, μιά αναλογία γενικών/αναπτυξιακών της τάξης του 75/25 είναι και λογική και ωφέλιμη.